2013. július 16.

Nógrádi Népújság XVII. évf. 17. szám 1961. március 1.

3.p.”Negyedszer is élüzem a Kisterenyei Fűtőház”
„Negyedszer teljesítette az élüzem cím feltételeit a múlt év második felében a Kisterenyei Fűtőház, amely egyébként már két éve birtokosa ennek a megtisztelő elismerésnek.

A fűtőház dolgozói a múlt évben több mint 3 ezer tonna szenet takarítottak meg. Ennek értéke meghaladja a 1,8 millió forintot. Kiváló eredmény született a mozdonyok gazdaságos felhasználásában is. 1960-ban összességében 19 mozdonnyal dolgozott, kevesebb, mint egy évvel korábban, ugyanakkor lényegesen több árut is továbbítottak. A csökkentett mozdonypark megtakarítási eredménye mintegy 95 ezer forint. Az üzemeltetési költséget is jelentősen csökkentették, a tervezetthez viszonyítva mintegy hét százalékos megtakarítást értek el. A fűtőház által továbbított tehervonatoknak csupán 0,5, a személyvonatokénak 0,1, százaléka késett a múlt évben. Eredményeik értékét külön növeli, hogy teljesen balesetmentesen dolgoztak, szolgálatképtelenség már két éve nem volt. Sikeresen teljesítették az időszakos mozdonyjavítást is.

A sikerekhez külön hozzájárultak a szocialista címért versenyző brigádok, amelyekből jelenleg 10 dolgozik a fűtőházban. A legjobb közülük is Szilágyi István brigádja, amely már elnyerte e címet.

8.p.”Sport”

Kisterenyei Bányász – V. Dinamó 1:0

Kisterenyén nagy küzdelemben sikerült győzelmet kiharcolni a hazaiaknak. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése