2013. július 21.

Nógrádi Népújság XVII. évf. 49. szám 1961. június 21.



2.p.”A terenyei paradicsomban”

„A kisterenyei kastély parkja kora tavasztól késő őszig valóságos paradicsoma a gyermekeknek. Puha pázsit, vadregényes bozótosok, no meg hinták passziói csalogatják ide az apróságokat.

Itt ütöttek tanyát a park legkisebb honfoglalói, az óvodások is és a kastély melletti korszerű, napfényes otthonban igen jól érzik magukat. A játék mellett számunkra hasznos foglalatosság is kellemes játék és kis kertjükben boldogan kapálgatják palántáikat, amelyek olyan szerető, féltő gondosság közepette növekednek, mint ők maguk. S ha véget ért a játékos munka a finom ebéd még jobban ízlik a szorgalom után.

A park tágas tisztásának is akadnak vendégei. Itt a községi általános iskolások sereglettek össze, testedző gyakorlatra.”
 



6.p.”Heverő forintok – Lucaszék, avagy gyógyszertár?   - (S.L.)  -

„Éppen két hónapja annak, hogy lapunk hasábjain szót emeltünk a kisterenyei gyógyszertár építkezése, üzemeltetése körül tapasztalt rettenetes hanyagság, felelőtlenség, nemtörődömség ellen.

Feltettünk néhány kérdést: mi az oka annak, hogy egymillió forint értékű új egészségügyi intézmény üzemeltetésére 1959. december 31. óta még ma sem kerülhetett sor, hogy egymillió forint értékű beruházás kihasználatlanul hever Kisterenyén. Pedig az új létesítmény üzemeltetése napról napra mind szükségszerűbben vetődik fel. Egyrészt azért, mert – mint az április 22-i számunkban képben is bemutattuk – a régi, már omladozó, kicsiny, ócska, dohos – más jelzőket használni már nem is mertünk. Másrészt azért, mert az új gyógyszertár higiénikusabb voltával, nagyságával jobban biztosítani tudja Kisterenye és környéke lakóinak gyógyszerellátását. ..

…Kértük, hogy az illetékesek ne tűrjék, hogy egyetlen építkezés immár több mint négy éve húzódjék. Cikkünkre ugyan ’hivatalos’ értesítés sehonnan sem érkezett, de olyan ígéretet kaptunk, hogy ez év május elsején átadják rendeltetésének, ha …

Két hónap telt el, tovább húzódik az idő, s az a sok ha, még ma is gátolja a munkát. Mert üzemelne már, ha hozzálátnának a melléképület lebontásához, ha megtörtént volna a próbafűtés, ha tisztázva lenne a kút vízének használhatósága, ha elkészülne a kerítés. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése