2013. július 29.

Nógrádi Népújság XVIII. évf. 22. szám 1962. március 17.



3.p.”A kisterenyei vasutasok sikerei”

„A teljesítmények mérése újfajta mutatóit vezették be január 1-től a vasútnál. Valamennyi lehetőség felmérésével úgynevezett műszakgazdasági kocsi normát alakítottak ki. Ez a norma számít 100 százalékos célkitűzésnek a kocsifordulót illetően. az új mutató a menetrendre építve minden olyan körülményt figyelembe vesz, amellyel a vasúti kocsik legteljesebb kihasználása biztosítható.

Az így kialakított 100 százalékos célkitűzés tehát a maximumot jelenti. A kisterenye vasútállomás dolgozói már az első két hónapban nagyszerű eredményeket értek el az új normák alapján. Ahhoz, hogy az állomás dolgozói teljesítették az élüzem elnyeréséhez szükséges feltételeket a műszakgazdasági kocsi normát 90 százalékra kell teljesíteniük. Ezzel szemben a kisterenyei vasutasok januárban és februárban 98,2 százalékos teljesítményt biztosítottak. A MÁV Budapesti Igazgatóságának területén eddig ez a legjobb eredmény. Ugyancsak megszerezték az első helyet a kocsi kihasználásban is.

Az év első két hónapjának sikerei alapján a kisterenyei vasutasok olyan éves versenyvállalás kidolgozását határozták el, amelynek teljesítménye minden vonatkozásban biztosítja az élüzem cím elnyeréséhez szükséges eredményeket.”


8.p.”Hírek”

„-Megbeszélés volt tegnap a Kisterenyei Gépállomáson. a gépállomáshoz tartozó termelőszövetkezetek a tavaszi munkák előkészületeiről, a gépelosztásról, s egyéb fontos problémákról tárgyaltak a gépállomás vezetőivel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése