2013. július 18.

Nógrádi Népújság XVII. évf. 25. szám 1961. március 29.



1.p.”A jó munka jutalma: az élüzem cím elnyerése”

„…Immár egymásután negyedszer nyerték el az élüzem címet a Kisterenyei Fűtőház dolgozói. Az élüzemavató ünnepséget március 28-án, kedden tartották meg. Az ünnepségen az 1960. második félévi eredmények mellett már arról is beszámolhattak, hogy az év első három hónapjában változatlanul teljesítették az élüzem feltételeket. A fűtőház dolgozói megfogadták, a továbbiakban is úgy dolgoznak, hogy a mostani első félévi eredmények alapján ötödször is megszerezzék a kitüntető címet. …”


3.p.”Pillanatképek-Surányi Pál gondjai”

„Idős, rokkant vájár kopogtatott be a Kisterenyei Bányaüzem Szakszervezeti Bizottsága helyiségébe. Kissé zavarban volt, de ahogy ismerősöket látott az asztalok mellett ülni, megeredt a nyelve:

-Gregus elvtárs! – szól a Szakszervezeti Bizottság elnökéhez. Én már harminc éve, hogy bányász vagyok. Megrokkantam, tudjátok ti ezt nagyon jól. De azért ilyet még nem láttam.

Csinálta volna ezt meg valaki a múltban. Biztos munkakönyvével a kezében tér haza. …

…Nem nagy dologról van szó, de mégis fontos. …

…-A bányászok a kettőötvenes fát kérik a munkahelyekre. Bizony sokszor nincs belőle elegendő. Ezért is furcsa, hogy egy targoncára való meg ott megy tönkre az elhagyott vágatban. Már ráül a főte. Talán még meg lehetne menteni. …

Surányi Pál mélyebbet lélegzik, s azután folytatja.

-A tordasi IV-es ereszkében, ott ahol szakadás volt, víz alá került egy szivattyú. Pedig meg lehetett volna menteni a légvágaton keresztül. De tudjátok az a baj, hogy a kutya sem törődött vele. …

…Aztán fogja a sapkáját, s jó szerencsét köszönve elhagyja az irodát. Útközben pedig az a kérdés foglalkoztatja: érdemes volt-e szólni, tesznek-e valamit a drága fa, a szivattyú megmentéséért. …”


8.p.”Sport”

„Kisterenyei Bányász – Goldberger  2:1

Kisterenyén a hazaiak még nagyobb arányban is nyerhettek volna, de a Goldberger kapuvédője jó napot fogott i, s jó ütemben tudott közbelépni. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése