2013. július 18.

Nógrádi Népújság XVII. évf. 30. szám 1961. április 15.



4.p.”Szép teljesítmények”

„Jó eredményeket értek el a Kisterenyei Gépállomás traktorvezetői az elmúlt napokban.

A gépállomás traktorvezetőinek többsége egyénileg is kiváló teljesítményt ért el, mivel a gépállomás vezetősége által kitűzött feladatot napi 1,2 műszaknorma teljesítését a gépállomás traktorvezetőinek többsége dekádátlagban teljesítette. Több traktorvezetőnek sikerült elérnie, sőt túl is haladnai a napi két műszaknorma teljesítményt dekádátlagban.

Kiváló és dicséretet érdemlő eredményt ért el például a gépállomás fiatal traktorvezetője a 19 éves Ozsvárt István, aki édesapjától Ozsvárt Bélától tanulta a traktorvezetést, s jelenleg mindketten a Kisterenyei Gépállomás dolgozói. A fiatal Ozsvárt István, kis GS-35-ös gépével a kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetben végzi munkáját, 126 százalékos tavaszi tervteljesítéssel első helyen van Kisterenyei Gépállomás traktorvezetői között folyó munkaversenyben. Ozsvárt István kiváló munkaeredményét mutatja az a két szám, hogy például március második dekádjában 21,9 műszaknormát teljesített gépével.

A gépi vetési munkában elért jó eredményekért dicséret illeti Végh Károly traktorvezetőt, ki 101 katasztrális hold, Szmilek József traktorvezetőt, aki 96 katasztrális hold területen vetette el a tavaszi kalászosok magját március utolsó dekádjában.

A Kisterenyei Gépállomás traktorvezetői az ünnepi dekád során jó munkájukkal igyekeztek elősegíteni a termelőszövetkezetekben a tavaszi munkák időben való elvégzését, hogy a termelőszövetkezeti gazdák a gépek segítségét az elért eredményeken keresztül értékelni tudják.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése