2013. július 29.

Nógrádi Népújság XVIII. évf. 13. szám 1962. február 14.



2.p.”Gondosabb és összehangoltabb munkára van szükség – Szakszervezeti vezetőségválasztás a Kisterenyei Állami Gazdaságban”

„Az elmúlt hét péntekjén tartották meg a Kisterenyei Állami Gazdaságban a szakszervezeti vezetőségválasztó taggyűlést. A gazdaság három üzemegységének küldöttei előtt Sebők József szakszervezeti titkár számolt be az eltelt két év munkájáról. Sebők János beszámolójában elmondta, hogy az utóbbi két évben a szakszervezeti bizottság munkaterv szerint dolgozott.

Elsőrendű feladatuknak tartották a termelés segítését, a dolgozók politikai, szakmai és általános műveltségének gyarapítását.

Megszervezték a gazdaságban a munkaversenyt, de 1960-ban mégsem tudták teljesíteni versenyvállalásukat.  …

…Hiányosság tapasztalható a munka- és balesetvédelembe is. A beszámoló hangsúlyozta, hogy több gondot kell fordítani a dolgozók kulturális és sport életére és üdültetésére is. …

Varga József, Kovács Márton, Radasovszki Pálné és még mások az állami gazdasági dolgozók lakáshelyzetével, élet- és munkakörülményeivel, ivóvíz ellátásával foglalkoztak. …

…Az elhangzott hozzászólásokra a szakszervezeti titkár válaszolt, majd ezután megválasztották az új szakszervezeti bizottságot.”


2.p.”Vendégek a műteremben”   - Bobál Gyula  -

„Nemcsak a miénk, nógrádiaké id.Szabó István Kossuth-díjas szobrászművész, hanem már az országé is. sőt, amikor az elmúlt esztendőben egy sor más országban ezrek, meg ezrek gyönyörködtek munkáiban, már túllépett ezen a határon is. …

…Alkotó teljében él és olyan megragadó, életünk alapjából, a mindennapi munkából sarjadó művektől gazdag a benczurfalvi műterme, hogy ezt csak büszkeséggel mutogathatjuk mindenkinek. …”


8.p.”Sport”

„Kisterenyei Bányász – Forgácsi Bányász 0:0”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése