2013. július 29.

Nógrádi Népújság XVIII. évf. 20. szám 1962. március 10.



3.p.”A kisterenyei fűtőház dolgozói is csatlakoztak”

„Az ipari üzemek kezdeményezése alapján a Kisterenyei Fűtőház dolgozói is elhatározták, hogy versenyt indítanak a szocialista cím elnyeréséért. A cél elérésére kitűzött feladatok között első helyen rögzítik a személy- és tehervonatok menetrendszerűsége, a gazdaságos mozdonyfelhasználás és más fontos gazdasági mutatók túlteljesítése érdekében tett vállalásaikat. A fűtőházban 12 kollektíva versenyez a szocialista cím elnyeréséért. A termelési feladatok végrehajtása és a munkafegyelem megszilárdítása érdekében kidolgozták az intézkedéseket az általános vezető és felvilágosító munka színvonalának emelésére. Az üzem dolgozóinak 30 százaléka például részt vesz politikai oktatáson. Húsz dolgozó még ez évben megkezdi tanulmányait az általános iskola utolsó osztályaiban. Tapasztalatcseréket, tudományos előadásokat is szerveznek. A vállalás kimondja a balesetek számának csökkentését is. Rövidesen sor kerül a helybeli termelőszövetkezet és a fűtőház között a patronálásra vonatkozó szerződés megkötésére. Az egész fűtőházra vonatkozó vállalást az egyes üzemrészek, műhelyek felbontják sajátos munkafeladataiknak megfelelőn.

Elhatározták azt is, hogy a teljesítést havonta értékelik és rendszeresen ismertetik az eredményeket a dolgozókkal.”


3.p.”Vetélkedő fiatalok Kisterenyén.”

„Március 3-án este nagy sürgés-forgás volt a kisterenyei kultúrházban. A községi KISZ szervezet a környék öt szervezetét nemes vetélkedésre hívta meg. sokoldalú, érdekes, szórakoztató és nevelő célú kérdéssorozatot állított össze a vezetőség. A versenyzők, lelkes és nagyszámú közönség szurkolt. A csaknem három órás – villámtréfákkal tarkított – vetélkedésen sok hasznos dolgot tanultak. Harsogott a kacagás, amikor az egyik ifjú férjjelölt egy természetes nagyságú csecsemőt fürdetett, öltöztetett keserves ügyetlenséggel. A jelenlévő lányok ugyancsak megbírálták az apajelöltet.

A nyerteseket ízléses csiszolt vázákkal, társasjátékokkal és oklevelekkel jutalmazták. Első a kazári szervezet lett. A vetélkedőt a helyi OTP is támogatta.

A kellemes estét tánc fejezte be. A vendégek azzal távoztak, hogy rövidesen visszahívják a vendéglátóikat.”


6.p.”A kisterenyei villanyszerelők is csatlakoztak a kányásiak felhívásához”

„A kányásiak felhívás: ’Jobb gépekkel segítsük a bányászok termelését’ ma már az egész szénmedencében elterjedt, s csaknem valamennyi bányaüzem villanyszerelői csatlakoztak e nagyszerű kezdeményezéshez. A kisterenyei bányaüzem villanyszerelő műhelyének dolgozói is bejelentették csatlakozásukat. A többi között azt ígérték, hogy e versenyben öt olyan újítást készítenek el, illetve vezetnek be, amely a bányagépek jobb kihasználását segítik elő. Tíz kiselejtezett kapcsolószekrényt újjáalakítanak, hogy azokat ismét a termelés szolgálatába állítsák.

A versenyben négy munkahelyi elosztót is beépítenek. A kisterenyei villamos műhely dolgozói a bányászok munkája elősegítése mellett 120 óra társadalmi munka végzését vállalták.”


6.p.”Megjutalmazott postások”

„Február végén befejeződött a Nógrádi Népújság négy hónapig tartó szervezési kampánya. Ez idő alatt a megye postás dolgozói több ezer új előfizetőt gyűjtöttek a megyei lap számára. …

…jutalmat kaptak … Siket Ferenc (Kisterenye) …"


8.p.”Hírek”

2- Véget ért a vöröskereszt egészségügyi felelőseinek kéthetes továbbképző tanfolyama, amelyet Kisterenyén rendeztek meg. A két turnusban megrendezett továbbképzésen mintegy 120 vöröskeresztes aktíva vett részt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése