2014. február 2.

Nógrád XXVI. évf. 231. szám 1970. október 2.

3.p.”Teljesítette éves nyersgyártási tervét a kisterenyei téglagyár”
„Nagyon kell a tégla szerte az egész országban. Az árvízkárok helyreállítása az eredetileg tervezettnél több falazó anyagot igényel. A kisterenyei téglagyár számára az idén hat és fél millió nyerstégla és hatmillió égetett tégla előállítását írták elő. Szeptember 29-én lekerült a présgépről az utolsó nyerstégla is. Kocsárdi Ferenc telepvezető arról tájékoztatott bennünket, hogy október 20-it szeretnék folytatni a nyersgyártást, mintegy 700 ezer nyerstéglával akarják túlteljesíteni az évest tervet.
A kisterenyei téglagyárban szinte állandóan hiányzott 7-8 ember, illetve ennyivel többet foglalkoztathattak volna a terv szerint. Helyettük is dolgoztak a szocialista illetve a Szocialista címért küzdő brigádok. A kongresszus tiszteletére vállalták, hogy vasárnapi termeléssel is fokozzák eredményüket. Eddig három rendkívüli vasárnapot tartottak, amikor 128 ezer nyerstéglát készítettek. Júliusban kezdték meg a lyukacsos szerkezetű, magasított tégla gyártását. Egy-egy ilyen tégla csaknem négy kisméretű téglának felel meg.
A kemence kapacitását is növelték az idén. A bányától vásároltak egy nagyobb teljesítményű ventillátort, amivel a kemence huzatát növelték meg, azaz lényegesen gyorsítani tudták az égetést.
A kemencebrigád Juhász András vezetésével éves átlagban 107 százalékos teljesítményt ért el, és szeptemberben 18 százalékkal több téglát hordtak ki a kemencéből, mint amennyit a terv előírt.
Mazuk István kotrógépkezelő a nyersgyártás szocialista brigád vezetője. Ők gondoskodnak elegendő nyerstégláról ahhoz, hogy a kemence egész évben termelhessen. Száz százalékos teljesítményt értek el. Ugyanennyi a teljesítményük a nyerstéglát máglyázó asszonyoknak, akiknél Szlávik Ágostonné a brigádvezető. A kisterenyei téglagyártásban ma már a jövő évre készítik elő a nyerstéglát.
Eredményeikben nagy része van a kongresszusi versenynek.
A kemencéből a rakodótérre kerül a tégla


Máglyázzák a nyerstéglát”



7.p.”NB-s bajnokság”
„Felnőtteredmények:
Kisterenyei B. – Egri Dózsa 1:0
Ifjúsági eredmények:
Kisterenyei B. – Egri Dózsa 2:1.”

8.p.”Híradónaptár”
„…Október 7-én Kisterenye község lakói ajánlják fel vérüket életmentő gyógyító célra. A kisterenyei vegyesüzem és a nagybátonyi gépüzem Kisterenyei részlege dolgozói október 8-án vesznek részt véradáson. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése