2014. február 2.

Nógrád XXVI. évf. 282. szám 1970. december 2.

5.p.”A lépcsőnek ütközött Kisterenyén ez a személygépkocsi, amelynek vezetője helytelenül választotta meg a sebességet. Kanyarodás közben a lépcsőnek ütközött, s az eredmény: súlyos sérülés és jelentős anyagi kár.”


7.p.”Igazi szélsőink nincsenek!”  -  Dávid Róbert  -
„10. Kisterenyei Bányász 15  5  4  6  18:14  14.
Így zárta az őszi idényt a Kisterenyei Bányász NB II-es labdarúgócsapata. Az 1970/71 évi bajnokságban az 7-8. hely megszerzését tűzték ki célul. Tavasszal tehát van mit javítani a mérlegen. Ősszel 8 alkalommal idegenben, 7-szer hazai pályán küzdöttek. A csapatban 17 játékos szerepelt. …
… A leggyakoribb összeállítás: Horváth, Király, Bibók, Orosz – Gaiger, Márton – Vanya, Boskó, Tarlósi, Nagymajdon, Taliga.
A szakosztályvezetők szerint a legjobb csapatrész a közvetlen védelem volt. A legszínvonalasabb mérkőzést az Esztergomi Vasassal (0:0) vívták. Nagy hazai siker: Kisterenye – Nyíregyháza 5:0, Idegenben: Borsodi Bányász – Kisterenye 1:4 …
…A hazai góllövőlista élmezőnye: 1. Nagymajdon 8, 2. Tarlósi 5. 3. Vanya 2 góllal …
…Az elmúlt héten még tartottak  levezetőedzéseket. Ezen a héten bográcsossal fűszerezett összejövetelen elevenítik fel az őszi idény eseményeit és megbeszélik a tennivalókat.”

8.p.”Kiállításokat rendeznek”
„Kisterenyén a gimnázium KISZ-klubjában folyamatosan kiállításokat rendeznek. Eddig két kiállítás anyagát tekinthették meg a diákok. A megyei fotóklub gazdag anyaggal szerepelt, és sor került a salgótarjáni Bányász Művelődési Ház képzőművész szakkörének bemutatkozására is. A kiszesek most úgy tervezik, hogy a helyi művelődési otthonban működő képzőművész szakkör tagjainak alkotásaiból rendeznek kiállítást.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése