2014. február 23.

Nógrád XXVII. évf. 44. szám 1971. február 21.

„Nógrád megye negyedik ötéves terve”   -   Csatai Erzsébet   -
„…Fontos a szövetkezeti kereskedelmi hálózat fejlesztése is. …
…Kisterenyén ABC-áruház … szolgálja az ellátás javítását.”

6.p.”Sportélet a kisterenyei gimnáziumban”  -  (tóth)  -
„A kis létszámú középiskolák közé tartozik a kisterenyei gimnázium. A testnevelés tanítására a személyi és a tárgyi feltételek biztosítottak. A tornateremben rendszeresen folynak a délelőtti és a délutáni sportfoglalkozások. Kár, hogy szabadtéri létesítménnyel az iskola jelenleg nem rendelkezik. Az elmúlt évben már megkezdett és félig kész kézilabdapályát az iskola bővítése miatt beépítették.
Az iskola előtt lévő szabad téren – a régi magtár helyén – sportkombinátot terveztek. Ez megoldaná az általános iskola és a gimnázium kinti sportolási gondjait. A helyi tanácsnak viszont már tervei vannak: parkosítani akarják ezt a területet. Ideális lenne a szabadtéri sporttelep és a park együttes kiépítése.
Az iskolán belüli délutáni sportfoglalkozásokról érdeklődtünk a két testnevelő tanárnál, Almási Ferencnénél és Nagy Istvánnál. Elmondták, hogy a téli hónapokban kosárlabdában és röplabdában folynak a házi bajnokságok. Tornában rendszeres edzésekkel készülnek a március végén lebonyolításra kerülő megyei bajnokságra.
A pontverseny terén is sok a munka.
Csak januárban több mint 600 pontot teljesítettek. Nagy István testnevelő elmondotta, hogy a kosárlabda-házibajnokságon a tantestület csapata is rendszeresen szerepel. Így ebben az iskolában megoldottnak tekinthető a tanárok testnevelési foglalkoztatottsága és mozgásigényük kielégítése.
A tantestület női tagjai is követhetnék a jó példát. Mint ismeretes az iskola természetjáró-szakosztálya elnyerte a ’Kiváló szakosztály’ címet. Erről Greman József, az iskola sportköri vezetője a következőket mondotta:
-Nagyon büszkék vagyunk a ’Kiváló szakosztály’ cím elnyerésére. Iskolánkban már hosszú évek óta rendszeresen, és nagy tömegekkel folyik a természetjárás.
A tantestület tagjai is bekapcsolódtak a mozgalomba. A diákok szakosztálya mintegy 40 fővel rendelkezik. Akik a címet elnyerték, azoknak a száma mintegy húszra tehető. Ez év folyamán létrehozzuk a tájékozódási futócsapatot is.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése