2014. február 23.

Nógrád XXVII. évf. 29. szám 1971. február 4.

5.p.”Az olvasók fóruma – Válaszolt az illetékes – Átalakítják a kisterenyei kenyérboltot”
„Nemrégiben a NÓGRÁD cikket közölt a kisterenyei kenyérboltról, amelyre panaszkodtak a község lakói, hogy szűk, korszerűtlen, sokat kell sorban állni a kenyérért.
Cikkünkre két válasz is érkezett. Levelet kaptunk a kisterenyei nagyközségi Tanácstól, amelyben a tanácselnök arról tájékoztat, hogy a nagyközségi tanácsnak rendkívül sok gondot okoz a község kereskedelmi bolthálózatának fejlesztése, mert a boltok elavultak, korszerűtlenek. A cikkben szereplő kenyérbolt a Nógrád megyei Sütőipari Vállalat szakboltja, amelynek korszerűsítését, átalakítását csak a Sütőipari Vállalat vezetőivel közösen lehet megoldani.
A szaküzlet felújítását a tanács költségvetéséből nem végezheti el, mert erre nincs módja.
A tanács vezetői úgy látják, hogy ez vállalati feladat. Mindenesetre a község lakói türelmetlenül várják a korszerű kenyérboltot.
A másik levél a Nógrád megyei Sütőipari Vállalattól érkezett, amelyben a vállalat igazgatója, Nádasdi András tájékoztat, hogy a kisterenyei szakbolt gondjait már régóta ismerik és mielőbb változtatni kívánnak rajta. A Kisterenye-bányatelepen nemrégiben újjáépítették a sütőipari üzemet és mellette új kenyér szakboltot létesítettek azzal a céllal, hogy ez csökkentse a falusi bolt zsúfoltságát. Így a két bányatelep lakóinak nem kell naponta bejárniuk a faluba, ha jó minőségű kenyeret akarnak vásárolni.
Az új bolt már megnyílt, a megye egyik legszebb, legkorszerűbb üzleteként.
E mellett a vállalat nem feledkezik meg a faluban lévő boltról sem. Amennyiben a községi tanács hozzájárul a mostani bolthelyiség mellett külön raktárhelyiséget kapjon a vállalat, ahol tárolni tudják a kenyeret, azonnal átalakítják a boltot.
A tervekben új berendezés, megnagyobbított polcok is szerepelnek és az átalakítást egy hónapon belül elvégezzük.”

7.p.”Bükkszékre utazott a Kisterenye”
„A Kisterenyei Bányász NB II-es labdarúgó szakosztályának húsz fős kerete tegnap reggel elutazott Bükkszékre. Egy héten keresztül a Heves megyei üdülőközségben folytatják a tavaszi idényre való készülődést. A húsz fős keret: Horváth, Szilágyi, Marinka, Király, Bibók, Orosz, Gaiger, Márton, Juhász, Tarlósi, Nagymajdon, Boskó, Kovács, Taliga, Kaszás, Szomora, Sándor, Králik, Mester, Baranyi. Kísérőként utazott el Dávid Róbert edző és Vincze János intéző.
Győri László szakosztályi elnök tegnap elmondotta, hogy a játékosok máris jó erőben vannak és bíznak abban, hogy ütőképes gárdát alakítanak ki a tavaszi idény kezdetére.
Újság még a csapat háza táján, hogy Bohati és Ubrankovics hamarosan leszerel és a csapat rendelkezésére áll. Király még mindig makacs húzódással bajlódik.
A bajnoki rajtit összeállították az előkészületi mérkőzések menetrendjét.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése