2014. február 2.

Nógrád XXVI. évf. 279. szám 1970. november 28.

8.p.”Népszerű az öregek napközije Kisterenyén”
„Kételyekkel nyitották meg az elmúlt év októberében a kisterenyei öregek napközi otthonát: vajon megtelik-e, megszeretik-e az öregek? Egy év alatt minden kétely eloszlott. a 30 személyes öregek napközijében éppen 30 idős ember tölti el napjait, vagyis az otthon tele van.
Az otthon fennállásának egyéves jubileuma egyben a társadalmi összefogás szép példája is volt. A bensőséges, szép ünnepség – meghívták a ’kívülálló’ öregeket is – megrendezéséhez szükséges étel-italféleségeket a községi, a környékbeli és salgótarjáni tsz-ek, üzemek vállalatok adták össze. Lehet, hogy ez a szép ünnepség, a kellemes citerazene és az öregek munkáiból rendezett kézimunka-kiállítás is hozzájárult, hogy a napközi otthon most a korábbinál is népszerűbb.
Szó esett már az otthon létszámának bővítéséről is. Hely van, kisebb átalakításokkal lehetővé válik a mostani létszámnak akár megduplázására is. Kérték az idős emberek azt is, hogy biztosítsanak részükre napi háromszori étkezést a jelenlegi egy helyett. A napi háromszori étkezés bevezetéséhez engedély kell, ennek ügyében már folynak a tárgyalások.
Minden jel arra mutat, hogy az öregek napközi otthona Kisterenyén is legnépszerűbb intézmények közé tartozik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése