2013. december 29.

Nógrád XXV. évf. 128. szám 1969. május 28.

8.p.”Ömlesztett értékek”
„A bányában a különféle anyagok jól kiegészítették egymást, segítették a bányászok munkáját. Ezek az anyagok most egymás ellenségévé váltak Kisterenyén. Hogyan történhetett ez?
A visszafejlesztés, a bányák bezárása is azt jelenti, hogy az értékes anyagokat ki kell menteni a föld mélyéből. A kisterenyei Csiga lejtősaknában is ezt teszik, azonban a kimentett anyagot nem szállítják el rendszeresen, hanem ott tárolják rendetlenül.
Együtt vannak a villamos motorok, kapcsoló berendezések, kábelek, hírközlő berendezések és a TH-ívek, vasúti sínek – ömlesztve. Egy részük másutt felhasználható, más részük csak selejtezésre vár. Értékek, amelyeknek kijelölt tároló helye az üzem anyagraktára lenne. Itt egymás ellenségévé váltak, rozsdásodnak.
A volt kötélpálya rendezőjében a legutóbbi ellenőrzés során 25 csillét, 27 kas felfüggesztőt, 20 kötélpályai futóművet számoltak meg, amelyek szanaszét hevernek. A Csiga-akna rendezőjében és az üzem területén még 70 csille vár jobb sorsra, az értékükhöz illő bánásmódra. Talán elfelejtették, hogy ez az anyag még ma is érték.”

8.p.”Hírek”
„-Úttörő vöröskeresztes versenyt tartanak ma Kisterenyén. Közel negyven úttörőcsapat küldi el résztvevőit a járási versenyre, ahol az ötfős csapatoknak öt állomáson kell beszámolni tudásukról."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése