2013. december 31.

Nógrád XXV. évf. 170. szám 1969. július 25.

5.p.”Tömedékelik a védőpilléreket”
„A kisterenyei Csiga-akna teljes elrablása, illetve az ott lévő és még hasznosítható anyagok kinyerése a közeli napokban befejeződött. Nagy ütemben folyik a visszarablási munka. Újlakon és Pócsházán is. Ennél a két utóbbi aknánál azonban még más teendők is akadnak a bányászoknak. Meg kell erősíteniük a vasútvonal védőpilléreit.
A tömedékelés jelenti az erősítést. Szakemberek irányításával rövidesen hozzáfognak ehhez a munkához, és csak ennek befejezése után szűnik meg ez a két lefogyott aknaüzem.”

7.p.”Rajt előtt a Nagybátony és a Kisterenye”   -  M.L.  -
„…Kisterenyén  a Bányász-labdarúgó szakosztály vezetősége a bajnokság kezdetén ’becsülettel helyt állni’ célkitűzéssel küldte pályára a rajtoló csapatot. A helytállás jól sikerült. A megerősödött mezőnyben a Kisterenyei Bányász sok meglepetést okozva az igen értékes 4. helyezést érte el. Helyzetük az őszi szezon rajtjának a tabellán így festett:
8 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 33:15-ös gólaránnyal. Kisterenye sikeres szereplésének 15 játékos volt a résztvevője. …
…Ezekkel a célkitűzésekkel kezdte meg az elmúlt hét keddjén a Kisterenyei Bányász labdarúgócsapata Szomszéd Ádám edző vezetésével az őszi felkészülést.”

8.p.”Hírek”
„-Négy etázskazánt készítenek el Kisterenyén a Nógrádi Szénbányák üzemében az őszi ipari vásárra. A bemutatásra kerülő kazánok sorozatgyártást is megkezdik még az idén.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése