2013. december 31.

Nógrád XXV. évf. 290. szám 1969. december 14.

8.p.”Felszabadulási hét Kisterenyén – Nagyszabású program hétfőtől vasárnapig”
„Abból az alkalomból, hogy december 22-én szabadult fel Kisterenye, a községi pártbizottság és a tömegszervezetek december 15-től december 21-ig felszabadulási hetet rendeznek. Már a felszabadulási hét gazdag műsora előtt pályázatot hirdettek képzőművészeti alkotások, fotók, makettek készítésére.
Az ünnepségsorozat megnyitó ünnepségére hétfőn délután hat órakor kerül sor. Ünnepi beszédet mond Szilágyi Gábor, az MSZMP községi bizottsága titkára. A kultúrműsorban fellép az általános iskola irodalmi színpada. A művelődési ház ’palóccsoportja’ bemutatja a legutóbbi fesztiválon a legjobb koreográfia díjat elnyert táncjelenetet, ’Ködellik a Mátra’ címen.
Fellép továbbá a gimnázium és az ÁFÉSZ tánckara. Ezt követően megnyitják a helytörténeti, képzőművészeti, fotó, makett és a szocialista brigádok eredményeit ismertető kiállításokat.
Kedden a Hazafias Népfront községi bizottsága és a községi tanács vb. együttes ülés tart a művelődési ház kistermében, szerdán Szabó Pál Talpalatnyi föld című filmjét mutatják be, a mozi előcsarnokában könyvkiállítás nyílik. Csütörtökön a KISZ-fiatalok a község mai és felszabadulás utáni vezetőivel találkoznak, szombaton pedig a szovjet komszomolisták részvételével tartanak klubestet. Közben pénteken előadás hangzik el a Kisterenyei felszabadulásról, s ezt követően fegyverbemutatót tartanak.
A felszabadulási hét legnagyobb eseménye vasárnap zajlik le, akkor tartják ugyanis az ünnep nagygyűlést a művelődési ház nagytermében. Az ünnepség előadója ezúttal is Szilágyi Gábor  lesz, s a kultúrműsorban a gimnázium irodalmi csoportja a NÓGRÁD hasábjai Csukly László összeállításában megjelent jubileumi műsort adja elő. Eredeti bemutatónak szánják Kómár Sándorné ’Tizenkét darab kenyér’ című műsorát, azonkívül fellép a salgótarjáni Bányász Művelődési Ház férfikara is. Közreműködnek továbbá a nagybátonyi zeneiskola növendékei is.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése