2013. december 31.

Nógrád XXV. évf. 173. szám 1969. július 29.

3.p.”Kisterenyeiek dicsérete”
„A Nógrádi Szénbányák melléküzemi tevékenységében jelentős és egyre bővülő szerepe van a GANZ Villamossági Műveknek. Kisterenyén elkészült és már termel az új félautomata gépekkel berendezett forgácsoló üzem. A gépeket a GANZ Villamossági Művektől vették át és a dolgozók nagy részét több hónapon keresztül Budapesten tanították a munkafogásokra.
A ’Turbó’ A GANZ Villamossági Művek dolgozóinak lapja, legutóbbi száma elismeréssel nyilatkozott a Budapesten tanuló Kisterenyeiek munkájáról. Búcsúzásnál Halmi László, a nógrádiak művezetője köszönte meg az üzem dolgozóinak a segítséget. Fodor József párttitkár nyilatkozott elismeréssel:
-Szorgalmas, szakmájukat szerető fiatalokat ismertünk meg a nógrádiak személyében – mondotta többek között a párttitkár és név szerint is dicsérte Kakukk Károly automata-beállító, Vasicsek Judit MEÓ-s és Béres Györgyné, Tőzsér Nándor, Babka Ferenc gépmunkások és Lengyel József gépbeállító munkáját. Ez a dicséret úgy véljük nálunk is megérdemli a nyilvánosságot. A budapesti és nógrádi munkások között az eltelt néhány hónap alatt kialakult a barátság is és a búcsúzásnál megfogadták: ezt a jövőben is ápolni fogják. A kisterenyeiek A GANZ Villamossági Művek számára gyártanak a jövőben alkatrészeket, a budapesti dolgozók pedig akiknek a gépeit Kisterenyére telepítették, valamennyien más beosztást kaptak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése