2013. december 29.

Nógrád XXV. évf. 155. szám 1969. július 8.

1.p.”Összeírják a járdákat”
„A közlekedési és postaügyi miniszter most megjelent utasítása szerint az ország egész területén összeírják a járdák adatait, s ezekből 1971 második felében a minisztérium összesítést készít. …”

7.p.”Nemzetközi mérkőzés”  -   győri  -
„Kisterenyei Bányász – Gornik Niwka AKS 1:1
Kisterenye, 1000 néző. v.: Bodon. A Kisterenyei összeállítása a következő volt: Csernák (Szilágyi) – Király, Bibók, Orosz, Márton, Juhász, Tarlósi, (Balogh), Szeberényi, Nagymajdon, Kovács, Vanya (Sándor).
Hatalmas zápor zúdult a pályára és emiatt nagy víztócsában késve kezdődött a találkozó. Mindjárt a Kisterenye rohamozott és diktálta az iramot. Tarlósi, majd Nagymajdon labdái veszélyeztették a lengyel kaput. A Niwka gyors ellentámadásokkal próbálkozott. Változatos volt a játék, mindkét kapu előtt helytálltak a védelmek. A mezőnyben a Kisterenye tetszetősebben játszott. Nagymajdon bombáját, majd Szeberényi veszélyes lövését védte a lengyel kapus.
Szünet után a Kisterenye továbbra is nagy iramot diktált s mindjárt gólt ért el. Tarlósi elhúzott egy labdával, szögletre szerelték. A szögletet ő végezte el és a beívelt labdát Nagymajdon a jobb felső sarokba fejelte. 1:0. A gól után a vendégek jó néhány tetszetős támadást vezettek, de eredménytelenül. Három perc volt hátra a mérkőzésből, amikor 20 méterről szabadrúgás végeztek el a vendégek, és az egyik kisterenyei védő lábáról a labda a hálóba került. 1:1.
A szépszámú nézősereg időnként jó iramú, változatos küzdelmet látott. A Kisterenyei Bányász játéka alapján közelebb állt a győzelemhez. A lengyel együttes végig jól harcolt. A Kisterenyei Bányász csapatból Csernák, Bibók, Orosz és Tarlósi játéka dicsérhető. A vendégek valamennyi játékosa dicséretet érdemel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése