2013. július 1.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 44. szám 1960. június 1.



1.p.”Kétezernél több kisdobost és úttörőt avattak a Nemzetközi Gyermeknapon megyénkben”

„A Nemzetközi Gyermeknapon megyénkben is nagyszabású ünnepségeket rendeztek. …

…Kisterenyei községben a nőtanács és a Hazafias Népfront közreműködésével filmelőadást rendeztek, délután pedig nagy sportünnepély volt. A bányatelepen tartották az úttörő-avatást. A gyermeknap alkalmából ruhabemutatót is rendeztek és megjutalmazták a tanulásban élenjáró diákokat.”


5.p.”Szocialista címért dolgoznak a Kisterenyei Állami Gazdaságban”

„Figyelemreméltó kezdeményezést indítottak el a napokban a Kisterenyei Állami Gazdaság dolgozói.

…A célkitűzés az, hogy 1 év munkájával elnyerjék a megtisztelő címet. Ennek érdekében ez a lelkes brigád elhatározta, hogy az egy tehénre számított 3 ezer liter tejhozamot 3 ezer 300 literre növeli, a kiselejtezést az időben történő termékenyítéssel 2 százalékkal csökkenti, s a takarmányozás terén is nagyobb gondossággal jár el.

A borjúnevelésben a tervek szerint 26 kilogramm darabonkénti havi átlag helyett 27 kilogrammot érnek el a brigád tagjai, a takarmányozók és fogatosok pedig az ellátás érdekében vállaltak több munkát. A tehenészek a gazdasági esztendőben közel 320 ezer, borjúnevelők több mint 13 ezer forinttal vállaltak többet a tervezettnél, s ez 329 ezer forintot jelent az állami gazdaságnak. A takarmányozás biztosított, s az állatnevelők követendő példát mutatnak az üzem többi dolgozójának. A Kisterenyei Állami Gazdaság, szocialista brigád címért dolgozó emberei rendszeres tanulással, politikai és szakmai ismeretek bővítésével törekednek a cél elérésére s úgy határoztak: akik a vállalt kötelezettségeket nem tartják be, azokat kizárják a brigád soraiból.”


8.p.”Hírek”

„Országos állat és kirakodó vásár lesz június 7-én Kisterenyén.”


8.p.”NB III-ban”

„Baglyasaljai Bányász – Kisterenyei Bányász  1:0

Baglyasalján a két szomszédos bányász labdarúgó csapat nagy küzdelmet vívott egymással. A kemény mérkőzésen mindkét együttes nagy becsvággyal küzdött a siker érdekében. Azonban a hazaiaknak sikerült a győzelmet jelentő gólt berúgni, s így a két bajnoki pontot megszerezni.”


8.p.”Sport.”

„Kisterenyei MÁV  - Jobbágyi 3:0

A kisterenyei labdarúgók sokkal szebb és eredményesebb játékot nyújtottak ellenfelüknél, s győzelmük teljesen megérdemelt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése