2013. július 2.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 57. szám 1960. július 16.



3.p.”A bányászok is segítenek az aratásban”

„…A kisterenyei bányászok szerdán reggel már munkához is láttak. Ezen a délelőttön 45, délután pedig 64 bányász segítette a szemveszteség nélküli aratás elvégzését. De ahogyan érik a gabona, olyan ütemben adják a további segítséget a bányaüzemeink dolgozói. …”


5.p.”A Zazravecz-brigád”  -  V.-né  -

„A fák alatt, az árnyékban 12 ember ül. Tizenkét bányász, Vaspál László, Müllner Károly, Szomszéd göndör István, Zazravecz László meg a többiek. Ebéd után vannak már, s most még egy kicsit pihennek, hogy aztán újult erővel fogjanak munkához, - újult erővel suhintsák a kaszát, vágják a gabonát egészen napszálltáig. Mert Zazravecz László brigádja ez a 12 ember, akikről most szó esik, nemcsak a bányában állja meg a helyét. Nemcsak a szénfalnál érnek el nagyszerű eredményeket. S hogy ez így van, itt a bizonyíték: a szocialista cím elnyerése.

Nos, a Zazravecz László által vezetett szocialista brigád Barna József, Tarnóczi Imre, Szeberényi István, Hegedűs Ferenc, de győzné még felsorolni a neveket, most úgy határozott a kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetnek segít az aratásban. Elhatározásukat tett követte. Két napig ifj. Vaspál László, Babcsány Tibor, Bartha Andor, Sztancsek Pál meg a többiek reggeltől estig vágták a gabonát, csak akkor állnak meg pihenni, csak akkor húzódnak a nap tüze elől az árnyat adó fák alá, amikor délben az asszonyok megérkeznek az ebéddel. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése