2013. július 1.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 52. szám 1960. június 29.



3.p.”Az élüzem címért – Harmadszor”

„Egymás után harmadszor indítottak versenyt az élüzem cím elnyeréséért a Kisterenyei Fűtőház vasutasai. Tavaly két ízben kapták meg ezt kitüntető címet és szeretnék az idei vasutas napon is ismételten elnyerni. Az év eddig eltelt részében elért eredmények azt mutatják, hogy a fűtőház dolgozóinak elhatározása megalapozott.

Az év első öt hónapjában több int 1 260 tonna szenet takarítottak meg, amely több mint 76 ezer forintot jelent. A mozdonyfelhasználás és a kocsi mozgatás tervét ebben az időszakban 16 százalékkal teljesítették túl. Május végéit 70 fillérrel olcsóbban szállítottak egy tonna árut 100 kilométeres távolságra, mint egy évvel korábban. Ez további 355 ezer forintos megtakarítást jelent. Az év végére szeretnék elérni a másfél millió forintot. A megnövekedett feladatokat ugyanakkor kevesebb mozdonnyal valósítják meg.

Hasonló teljesítményt a múlt évben 20 mozdonnyal értek el, most pedig 19-el, illetve június hónapban már csak 17 mozdonnyal. Mindezek kedvezően hatnak ki a fűtőház önköltségére, amelyet rendszeresen 8-10 százalékkal túlteljesítenek. Ebben az évben például egyetlen légszivattyú csere sem volt, míg tavaly pedig 15.

A fűtőház vezetői és dolgozói nem nyugodtak meg az eddig elért eredményékkel. Most például rendszeresen járják a Kisterenye-Kálkápolna között vasútvonalat, vizsgálják a pályát, a mozdonyok üzemképességét, Azonnal intézkednek, ha valamilyen akadályt látnak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése