2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 104. szám 1971. május 5.

4.p.”Nincs titkos módszere – Nyugdíjasan is hivatást teljesít”   -  Osgyáni Lajosné  -
„Kisterenyén, a szövetkezeti könyvterjesztők, vagy ahogy a köztudatban élnek: bizományosok közül legrégebben és legeredményesebben dolgozó, sok tapasztalattal rendelkező és nagyon ismert könyvárusító Bazsó Ferenc.
Az 59 éves nyugdíjas vasutas 20 évvel ezelőtt kezdte a könyvterjesztést Kisterenyén. A fűtőháznál dolgozott, egyben a munkahely párttitkára volt. …
…Rendszeres vevői vannak a község területén működő valamennyi üzemben, a környező bányatelepeken, s jelentős mennyiségű könyvet értékesít Jánosaknán, a fehérneműgyárban.
A múlt évben 80 ezer forintot forgalmazott. Vásárlói között szép számmal akadnak, akik előfizettek a különböző sorozatokra, vagy részletfizetésre vásároltak könyveket.
A Világirodalom remekeire kezdettől szervezett gyűjtőket, most a negyedik ’folytatás’- ra 24 előfizetője van.
Emellett keresettek a különböző lexikonok. Új magyar lexikon, Kislexikon valamint Mikszáth Kálmán, Németh László, Dosztojevszkij és Solohov művei. …
…Naponta többször megrakja kis aktatáskáját, kerékpárra ül és gyakran célja előtt, útközben eladja a táska tartalmát. Már megszokta, hogy naponta megszólítják: ’Feri bácsi, álljon meg!’A Szövetkezeti Könyvterjesztő Vállalat igazgatója nemrég levélben kérte meg, hogy kiemelkedő könyvterjesztő munkája módszeréről számoljon be. Árulja el ’titkait’, írja le tapasztalatait.
Feri bácsi gondban van. Tulajdonképpen nincs ’direkt’ módszere, hosszú évek során pusztán így alakult. Amikor elkezdte – látva, hogy nem megy a könyvterjesztés - egyszerűen példát akart mutatni, hogy lehet ezt jól is csinálni. Ez a példamutatás már húsz éve tart a nyugdíjas ember napjait színesebbé, tartalmasabbá teszi. Kívánjuk, hogy még hosszú ideig szerezzen örömet vásárlóinak!”


(Kopppány György felvétele)
6.p.”Napi postánkból – Kié volt a híd, ki a felelős?”  -  Szőke József és Sándor Tibor jelenti Vizslásról  -
„Sok vizslási lakos dolgozik a kisterenyei vegyesüzem és a nagybátonyi gépüzem kisterenyei telepén. A rövid távolság és a jó idő beálltával többen kerékpárral, vagy gyalog tesszük meg azt a két-három kilométernyi útszakaszt munkahelyünkre és vissza.
Ennek a rövid útszakasznak azonban van egy szépséghibája, ami egyben nagy baleset veszély forrása is.
Az úton régen volt egy híd, betongyűrűkből, mely a Tekevölgyből engedi át a vizet a vizslási patakba. Már egy esztendeje, hogy a nyári eső teljesen elmosta a hídról a földet, a víz kiforgatta a betongyűrűket. Azóta a híd helyén három-négy méter mély szakadék tátong négy-öt méter szélességben.
A baleseti veszély miatt fordulunk a szerkesztőséghez. Azt kérdezzük a nyilvánosság előtt: kié volt a híd, ki a felelős?
Régen kocsiút vezetett erre, sokan motorkerékpárral is közlekedtek rajta.”


7.p.”Röplabda NB II. – SBTC győzelem Kisterenyén”   - Dr. Jaeger Ede  -
„Női eredmények: SBTC – Kisterenyei Bányász 3:1”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése