2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 128. szám 1971. június 2.

7.p.”Kisterenyei hírek”
„Kitűnő védelme van a Kisterenyei Bányásznak. A labdarúgó NB II. Északi csapatában csak a bajnokjelölt Volán SC. kapott eggyel kevesebb gólt! Dávid Róbert edző, Kaszás Tibor balszélsőből, ’betyárból lesz a legjobb pandúr!’ alapon pompás jobbhátvédet faragott.
Rutinos játékosokból álló védelem, érti a módját a gólok elkerülésének. Nevezett a Nyári Kupára a Kisterenyei Bányász. Tavalyihoz hasonlóan, idén is hasznosnak ítélik meg a küzdelemsorozatban való részvételt. A formaátmentés jegyében lépnek pályára a kánikulai időszakban.”

8.p.”Hírek – Előadás a táncról”
„A kisterenyei gimnázium kulturpolitikai KISZ-alapszervezeteinek meghívására tegnap ’A táncművészet szerepe és a néptáncmozgalom helyzete hazánkban’ címmel tartott előadást Vásárhelyi László, a Népművelési Intézet táncosztályának vezetője.
Előadásában a történelmi és forradalmi vonatkozásban is beszélt általában a népművészetről, a tánctörténetről, a néptánc mozgalom kialakulásáról, az új koreográfus generáció szerepéről, munkájáról. Hogyan jutottak el addig, hogy a magyar mozgás anyanyelvén el tudják mondani a mai embert izgató problémákat, egyáltalán a folklór mennyire alkalmas, a mai ember érzelmeit magas fokra emelve, táncnyelven verset írni a mához.
A mintegy 80-90 fős hallgatóságnak, akik közt ott voltak a sok sikert megért táncosok is, nem mindennapi élményben volt részük.

-A kisterenyei Ivóvíztársulat Intéző és Szervező Bizottság együttes ülést tartott, melyen a társulat pénzügyi helyzetét, valamint a kivitelezési munkák menetét tárgyalták meg.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése