2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 146. szám 1971. június 23.

5.p.”Öregek között.”  - O. L.-né  -
„Öregek napközi otthona Kisterenyén. Csupa elfáradt, idős ember, akik rászorulnak a támogatásra, szeretetre, törődésre. A napokban az egyik bottal tipegő öreg néni rámutatott az új kerítésre, kapura és a frissen ’készített’ járdára.
-Ők csinálták.
-Kik azok az ők?
-Hát azok a fiatalemberek, szocialista brigádtagok – felelte kicsit furcsán ejtve a szót, szocialista brigád.
Bővebb feleletet Kecskés Vendelnétől, az otthon vezetőjétől kapunk.
-Tulajdonképpen, másfél éves működését tekintve, új az intézményünk. Létrehozásának igazi értéke a társadalmi összefogás.
Az otthon kellemes környezetet jelent az idős embereknek, berendezése meghitt, az étkezés korszerű, a követelményeknek megfelelő. Még nem sikerült a környékét rendbe tenni, elhanyagolt volt a kerítés, hiányzott  a járda és a park.
Hamarosan megjelentek Kisterenyén a nagybátonyi gépüzem kisterenyei részlegének dolgozóik, hogy megkérdezzék az öregek napközi otthonának vezetőjét, mit segíthetnének, természetesen társadalmi munkában.
A kerítés anyaga, az oszlopok, drót, cement, festék már megvolt, csak az építkezésre várt. Május végén aztán a gépüzem brigádja megkezdte a nagy feladatot.
Befestették a kaput, megcsinálták a kerítést, járdát építettek. Hogy csinosabb legyen a park, még a kerti padokat is bemázolták. Több mint 210 órát dolgoztak önzetlenül és nagy lelkesedéssel. Nagyon megszerették az otthon lakói is, akik nagyon örültek a kerítésnek, járdának és annak, hogy gondolt rájuk a brigád. Mert a törődés különösen jól esik a kisterenyei öregeknek. …”

7.p.”Röplabda  NB II.”  - Dr. Jaeger Ede  -
„Kisterenye – Nyíregyházi VSC 3:0
Kisterenye, 100 néző

…Izgalmas, változatos, szoros küzdelemben megérdemelten győzött a Kisterenyei Bányász. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése