2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 98. szám 1971. április 27.

4.p.”Korán reggel az elsők között adta le szavazatát családjával együtt a kisterenye bányatelepi iskolában Szomszéd István országgyűlési képviselő. A fiatal gépészmérnököt a környéken eddig is sokan ismerték, különösen az elmúlt hetekben, a jelölőgyűléseken és rétegtalálkozókon vált igazán népszerűvé, amikor választói sok útravalóval látták el.”


7.p.”Góliszonyban szenved a Kisterenye”   -   Győri László  -
„KELTEX – Kisterenye 2:0
Budafoki út, 200 néző
…Szakadó esőben a hazaiak kezdtek jobban. A 11. percben Nagy lőtt a hálóba. 1:0. Változatosabb lett a játék. Nagymajdon és Boskó lövését védte a kapus. A csúszós talajon a hazaiak találták fel jobban magukat. A vendég csatárok nem bírtak a kemény védelemmel. A 43.percben Tarlósit gólhelyzetben szögletre kezelték. Szünet után a Kisterenye kezdett jobban.
Mégis ők kaptak újabb gólt. …
…A kiesés réme megsokszorozta a helyi csapat erejét. Óriási lelkesedéssel játszottak és megérdemelten győztek a góliszonyban szenvedő Kisterenye ellen. …”

8.p.”Munkában a gépek”
„Jól haladnak a tavaszi munkálatok a kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetben. A tavaszi árpát 170 holdon elvetették.
Földbe került 110 holdon a kukorica is. Most a háztáji földekkel foglalatoskodnak a gépek és a szövetkezeti tagok. Úgy tervezik, hogy május elsejéig végeznek a háztáji kukorica vetésével is. Rendkívül fontos feladatnak tartják a termelőszövetkezetben a kalászosok vegyszeres gyomirtását. Ezt a munkát is gondosan szervezték, éppúgy, mint a tavasziak vetését. A múlt hét elején megindultak a gabonatáblákon a permetezőgépek is.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése