2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 141. szám 1971. június 17.

3.p.”Új telephely Kisterenyén”
„A Kisterenyei nagyközségi Tanács költségvetési üzeme megrendelte az új telephelyének terveit. Az üzem vezetői úgy határoztak, hogy a különböző kommunális épületek – iroda, raktár, garázs, műhelyek – megépítésére fordítandó költséget csökkentik, mégpedig a ’haszonanyagok’ vagyis a bontott anyagok felhasználásával.
Az új telephely kialakításával egyidőben tervezik a géppark felújítását is. Még e hónapban megérkezik  2 darab GAZ 51-es tehergépkocsi. De megkezdik a különböző rakodó- és erőgépek valamint egyéb munkagépek beszerzését is.
Az üzem fejlesztése mindenképpen szükséges, mert az ide tartozó öt község területén, Vizsláson, Nemtiben, Dorogházán, Szuhán és Kisterenyén már nemcsak a tanácsi intézmények, hanem más vállalatok, közületek is igénylik a javítási és felújítási munkákat.
A költségvetési üzemet fiatal, szakképzett vezetőgárda irányítja, a dolgozók létszáma 42, az átlagéletkor 38 év.
Sokat segítenek a nyugdíjas szakmunkások, akik ’hozzákeresnek’ a nyugdíjukhoz. Remélhetőleg a költségvetési üzem a továbbiakban még inkább kielégíti az egyre növekvő szolgáltatási igényeket.”

7.p.”Röplabda NB II. – Kisterenye kisebbségi érzése”
„…A Kisterenyei Bányász női gárdája azonos képességű csapatok ellen idegenben kisebbségi érzéssel játszik, így nem véletlen, hogy kevés pontot szereznek.
Bp. Építők – Kisterenye 3:0
A fiatal vendégcsapat indokolatlanul túlbecsülte pályaválasztó ellenfele képességeit. Átengedték a játék irányítását, és lelkesedés nélkül mozogtak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése