2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 157. szám 1971. július 6.

3.p.”Értékelték a munkát”
„A Mátraaljai Állami Gazdaság kisterenyei üzemegységében dolgozó női szocialista brigád tagjai a napokban értékelték az eddig végzett munkát. Megbeszélték, hogyan sikerült teljesíteni vállalásaikat. Demény János kerületvezető, Radasovszki Pálné, a szakszervezeti bizottság titkára ugyancsak ott voltak az összejövetelen.
Ahogy Szabó Gáborné brigádvezető elmondotta, a kora tavasszal alakult a közösség és a Március 8. nevet vették fel.  A legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a néhány hónap alatt jó közösség kovácsolódott össze. Az asszonyok a termelésben, a társadalmi munkában egyformán helytállnak. Munkájuk kedvezően hat az üzemegység eredményeire.
Évek óta megoldatlan gondot jelentett a kerület munkásszállásának, az ebédlő környékének rendezetlensége. Az asszonyok munkája nyomán megszépült a környezet. Ezenkívül a brigád két új taggal is szaporodott. Két növénytermesztő asszony kérte felvételét Szabó Gáborné brigádjába. Most azt tervezik, hogy megszervezik a munkavédelmi őrséget.
Ez segítené gazdasági tevékenységüket, s az asszonyok nevelését is, hiszen így is foglalkoznak, törődnek egymással.
Demény János, a kerület vezetője elismeréssel szólt a brigád tevékenységéről és terveiről is. Hiszen a betakarítás elvégzése után az asszonyok tanulni kezdenek. Többen mezőgazdasági szakközépiskolába, különböző előkészítő tanfolyamokra jelentkeztek.”

7.p.”Nyári kupa”  - Győri László  -
„Lehel Sc – Kisterenye 0:0
Jászberény, 500 néző.
…A nagy szélvihar az I. félidőben a helyi csapatot segítette. Az ügyesen védekező vendégekkel azonban nem boldogultak csatáraik.
Szünet után erős iramú, kemény küzdelem alakult kis. A Kisterenye feljavult, de az eredmény már nem változott. ….”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése