2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 161. szám 1971. július 10.

7.p. Akik a vártnál jobban szerepelnek"   -  Dr. Jaeger Ede  -
"Kisterenyei Bányász - St. Üveggyár
Az NB II-es röplabda bajnokság tavaszi idénye befejeződött. A megye öt NB-s csapata közül a vártnál jobban szerepelt a Kisterenyei Bányász együttese. ...
...A helyezéssel elégedettek. Molnár László edző elmondotta, hogy a pillanatnyi játékosállomány miatt új csapatot kellett építeni. A megfelelő ütőerőt sikerült biztosítani, de hiány van előkészítőből és feladóból. Az előkelő helyezés megszerzésében döntő szerepet játszott, hogy a csapatszellem kifogástalan. Zsidai, Szabó és Kovács beváltotta a szerepléshez fűzött reményeket. Időnként kitűnő játékkal rukkoltak ki, bár egy-egy teljesítmény után váratlanul visszaestek. Hazai mérkőzéseken a várakozásnak megfelelően, idegenben gyengébben szerepeltek.
Nem tartanak nyári szünetet. Heti két edzésen vesznek részt, a látogatottság megfelelő. Örvendetes, hogy ősszel már Tóthné és Szomoráné is a csapat rendelkezésére áll. Remélik, hogy Rékasi is formába lendül. Felkészülésüket szolgálja, hogy augusztus 6-8 között a szlovákiai Zólyomban nemzetközi tornán vesznek részt. Kisterenyén augusztus 15-én Mátra Kupa viadalt rendeznek. Augusztus végén Szegeden indulnak versenyen. A csapatot szeretnék úgy összekovácsolni, hogy izgalom nélkül elkerüljék a kiesést. Eben bízik Molnár László edző és Vaspál Vilmos szakosztályvezető."

8.p."Kisterenyei pillanatok"   -   Koós Kálmán   -
"Mi, kisterenyeiek nagyon szeretjük községünket. Örültünk neki, amikor megkapta a nagyközségi rangot. Évről évre forgalmasabb a közlekedése, jobb az ellátás. Egyre több ház épül. A régi község körül új települések keletkeznek, korszerű vízellátással, modern, nagy ablakos, szép épületekkel. A Mátra hegység vonulata pedig szépen koronázza a települést.
A sok új és szemmel látható fejlődés mellett, vannak még gyors segítségre szoruló dolgok. A Kossuth Lajos utca szinte minden pontja 'SOS'-t kiált. A vízlevezető árkok gondozatlanok, az úttest söpretlen. Holott a Kossuth Lajos út Kisterenye legforgalmasabb útvonala.
Az is nagyon várjuk, hogy a kastélyépületet mielőbb rendbe hozzák, mert külső falai omladoznak és az eső minden oldalról mossa. Említést kell még tenni az állomás felé vezető Lenin útról. Az út hosszának egyik fele hepe-hupás földút. Fontos volna a híd bővítése, amely már szűkösnek bizonyul. Sok helyütt sárosak még Kisterenyén az utcák. Közös összefogással és a tanács irányításával, segítségével minden bizonnyal szebbé, rendezettebbé tudnánk tenni községünket."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése