2014. március 24.

Nógrád XXVII. évf. 153. szám 1971. július 1.

2.p.”Tanévzáró után”  - Nagy Irén Györgyi  -
„Tanévzáró ünnepélyünket június 12-én tartottuk. A hetedikes úttörők már az ünnepély előtt egy órával a nyolcadikosok tantermeiben szorgoskodtak, hogy méltóképpen elbúcsúzzanak azoktól, akik utolsó napjukat töltik iskolánkban. Kilenc órakor a Himnusz hangjaival kezdődött a tanévzáró, felhangzott a kürtszó. Utána ünnepi beszéd következett. Kiosztották a nyolcadikos tanulóknak a tanulmányi érmet.
Öten kapták meg, akik végig kitűnően tanultak. A különböző versenyeke nyerteseinek is átadták az okleveleket, könyveket, jubileumi nyakkendőket. A nyolcadikos pajtások átadták a hetedikeseknek a csapatzászlót. A végzősök megköszönték nevelőiknek a fáradozást, a pajtásoknak sok sikert kívántak.
Bizonyítványosztás után az iskola elcsendesül szeptemberig. A jubileumi táborban 50 pajtás töltheti vidáman a szünidőt. A többiek is különböző helyeken nyaralnak,van aki munkát is vállal. Én is szeretnék kirándulásokra menni. Most már sokat kézimunkázom, segítek a házimunkában, olvasok. Szeretek fuvolázni, rendezgetem a bélyegjeimet. Két hétre szeretnék dolgozni menni. Boldog vagyok, mert itt a nyár.”

7.p.”Az St. Síküveggyár és a Kisterenyei Bányász veretlenül tavaszi első” – dr. Jaeger Ede  -
"…Ennél sokkal örvendetesebb, hogy a nagyon fiatalokból álló Kisterenyei Bányász Ifjúsági csapata feltört a negyedik helyre. A többi helyezett együttes képességei szerint osztozott a helyezéseken. Rutinhiány miatt a jobbak küzdelmében még nem tudnak beleszólni, de a lelkesedés és sportszeretet előbb vagy utóbb nálunk is meghozza a várt sikert.
Tavaszi női végállás:
4. Kisterenyei if. 7  3  4  11:13   16
A Kisterenyei Bányász férficsapata a megyei bajnokság tavaszi idényének utolsó mérkőzésén – némi meglepetésre – biztos győzelmet aratott a nagy rivális Szécsényi Vörös Meteor ellen. Ezzel veretlenül kerültek a táblázat élére.
Tavaszi férfi végállás:

1.Kisterenyei B.  7   7   - 21:1  14"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése