2013. június 2.

Nógrádi Népújság XV. évf. 39. szám 1959. május 16.

2.p.”Tizennégy millió tégláért”  -  Balogh Gyula, Hortobágyi András  -
„Ebben az esztendőben a megyei tanács irányítása alá tartozó négy téglagyárban 14 millió téglát kell készíteni a tervek szerint, emellett pedig nagyobb mennyiségű tetőfedő cserepet. A téglagyártásban hivatalosan április 1-vel kezdődik az idény és mintegy hat és fél hónapig tart. …
…Áprilisban mint a zagyvapálfalvi, mint a kisterenyei gyárban teljesítették illetve túlteljesítették  a havi tervet. Mindezek a tények hozzájárultak ahhoz, hogy a korábbi évektől eltérően most hosszabb legyen a gyártási időszak, több téglát és cserepet termelhessenek. … Kisterenyén azon panaszkodnak, hogy a vállalat vezetői – akik egyébként Zagyvapálfalván tartózkodnak – hosszú ideig nem jelennek meg a gyárakban. Sorozatos kéréseik ellenére sem történik gyors, határozott intézkedés, problémájuk megoldására. Szinte mindegyik gyártelepen, sín, csille, csapágyak, fordítókorongok hiánya okoz zavart. … A kisterenyeiek a jobb versenyértékelést, a szakmai továbbképzést javasolják. Mindjárt tegyük hozzá, a vállalat vezetői hozzákezdtek annak kidolgozásához, hogyan lehetne egyes telepeken a kettős, illetve a nyújtott műszakot megvalósítani. …”

5.p.”Nyárra készülő tavasz”
„Megyénk területén a kedvező időjárás következtében mindenütt erőteljes ütemben végzik a növényápolást. A termelőszövetkezetek tagjai ugyanúgy, mint az egyénileg gazdálkodók minden időt kihasználnak arra, hogy időben végezzék el ezt a munkát. A gépállomások a növényápolási munkák végzése mellett már a nyárra készülnek.”


  
„Javítják az aratógépeket a kisterenyei gépállomáson. A javító brigád vállalta, hogy június 10-re mind a hat arató gépet jó minőségben kijavítják. Képünkön Darabos József brigádja vállalásának megfelelően versenyben végzi az egyik megrokkant aratógép javítását.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése