2013. június 15.

Nógrádi Népújság XV. évf. 78. szám 1959. szeptember 30.



1.p.Felkészületek a vetésre”

„A Kazári Zöld Mező Termelőszövetkezetben a kisterenyei gépállomás az őszi vetésű növények alá készítik elő a talajt. …”


5.p.Végh Károly a kisterenyei gépállomás traktorosa fáradhatatlanul dolgozik reggeltől-estig, hogy tűnjenek a barázdák.”




8.p.”Hírek – Kétnapos őszi vásár Kisterenyén”

„A nagyszabású kereskedelmi megmozdulásra, mintegy 54 milliós árukészlettel vonul fel a kereskedelem. A különféle árucikkekkből lényegesen többet tudnak erre az őszi vásárra biztosítani,mint az elmúlt év hasonló időszakában. Így például ruházati cikkből 10 millióval többet hoznak forgalomba, mint tavaly.

Hasonló a helyzet a gyapjú, kötöttáruból és egyéb cikkekből is. Az 550 méter hosszú sátrakban a felsoroltakon kívül a legújabb őszi, téli divatcikkekből, szőnyegekből, háztartási gépekből és felszerelésekből válogathatnak a vásárlók. A vásáron képviselteti magát áruival a Salgótarjáni Kiskereskedelmi Vállalat, a Nyugat- és Kelet-Népbolt, valamint a szövetkezetek is.

A vásár sikerét különféle bemutatókkal is elő kívánja segíteni a rendező bizottság. Így például bútorbemutatót, étel, ital és borkóstolót rendeznek a vásári napokon. Arról pedig, hogy a vásárlás egyben szórakozást is jelentsen a dolgozóknak a népi zenekarok gondoskodnak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése