2013. június 24.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 23. szám 1960. március 19.



3.p.”A kisterenyei Fűtőház ismét teljesítette az élüzem feltételeit”

„A nemrégiben tartott ellenőrzés megállapította, hogy a Kisterenyei Fűtőház dolgozói az 1959. második félévi munka lapján ismét jogosultak az élüzem címre. A fűtőház egyébként fennállása óta első ízben a tavalyi Vasutas Napon kapta meg a kitűntető címet, első félévi eredményei alapján.

A kisterenyei vasutasok olyan eredményekkel dicsekedhetnek, mint az, hogy széntakarékossági tervüket 17 százalékkal szárnyalták túl.

Az egész elmúlt évben több mint 5 500 tonna szenet takarítottak meg, ebből 3 ezret a második félévben.

A szénmegtakarítás értéke meghaladja a 3,3 millió forintot és annyit jelent, hogy Kisterenye és Kál-Kápolna között 152 vonatpárt megtakarított szénnel továbbítottak, vagyis az elmúlt évben 7,5 napig nem vették igénybe a központi szénellátást.

Nagyszerű eredményük a gazdaságos mozdonyfelhasználásban is, amelynek tervét 22,5 százalékkal szárnyalták túl. Amíg 1958. II. félévében 117 mozdonnyal több mint 518 ezer elegytonnát továbbítottak, addig a múlt év hasonló időszakában azonos mozdonyszámmal közel 641 ezret. Az időszakos mozdonyjavítási célkitűzéseit pontosan teljesítették, a létszámon alapuló termelékenységet 15 százalékkal teljesítették túl.

A fajlagos kocsi mozgatásnál 195, százalékkal jobb eredményt értek el a tervezettnél.

Végeredményben a Kisterenyei Fűtőház dolgozói már október 16-án befejezték évi tervüket, ami annyit jelent, mintha két és fél hónapig mozdonyok nélkül végezték volna el a rájuk váró szállítási feladatokat. Az eredmények elérésében nagy szerepe volt annak, hogy jelentősen javult a munkafegyelem, tovább szélesedett az újító-mozgalom. A javuló politikai és gazdasági eredmények nyomán 1959-ben a fűtőház dolgozóinak hibájából egyetlen szolgálatképtelenség, egyetlen baleset sem fordult elő.

Az elmúlt év eredményei alapján a fűtőház dolgozói ez évben újabb sikerek elérésére törekszenek. A múlt évben 3, az idén 7 brigád küzd a szocialista cím elnyeréséért. A brigádok vezetői havonta rendszeresen értekezletet tartanak, megtárgyalják a fűtőház feladatait. Tervbe vették, hogy felkeresik más üzemek hasonló brigádjait is, annak tanulmányozására, hogyan oldják meg a brigádtagok közösségi életének, művelődésének jobb kialakítását.

az újabb eredmények elérését szolgálta az a termelési tanácskozás is, amelyen a munkaverseny további kibontakoztatását szabták feladatul.”


3.p.”Közel másfél hónappal korábban indulnak megyénk téglagyárai”

„Megyénk négy téglagyára, amelyek a Megyei Tanács irányítása alá tartoznak az idén már sokkal kedvezőbb körülmények között kezdi meg a nyerstégla gyártását, mint az elmúlt években. …

….Kisterenyén és Ipolytarnócon pedig március 20-25 között indul meg a munka.”


8.p.”Hírek”

„-Kisterenyén az építkezések során kialakult új településeknél ez évben ezer méter villamoshálózat bővítést hajtanak végre.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése