2013. június 2.

Nógrádi Népújság XV. évf. 40. szám 1959. május 20.

2.p.”Példamutatás a munkában, az életben”
„Bányaüzemi KISZ szervezeteink, igen hathatós segítséget adnak üzemük munkájához. Amikor egy-egy üzem eredményeiről szólunk, abban kimondatlanul is benne van a fiatalok jó munkája. Minden aknában ott vannak a KISZ-brigádok, amelyek jó munkájukkal segítik a napi feladatok végrehajtását. … Jelentős részt vállaltak magukra a szén minőségének javításában. De ott voltak Kisterenyén a KISZ-brigádok az elsők között a szocialista brigád cím elnyeréséért indított versenyben. …”
 

2.p.”Már a kezdet kezdetén?”

„Elsőnek választották az új formájú versenyt a kisterenyeiek, elsőként indultak harcba a pártkongresszus tiszteletére a szocialista brigád cím elnyeréséért. A megalakulástól márt több mint egy hónap telt el.

Az elmúlt hónapban a nyolc versenyző brigád kőzül négy nem teljesítette vállalását, sőt még a tervet sem, bár a mennyiségi termelésben Kolocsányi Ferenc vitte el a pálmát 131 százalékos eredményével, de az engedélyezett 4,8 százalékos palatartalom helyett 10,2 százalékos palatartalommal dolgozott. Ugyanez a helyzet a Baranyi-, Kakuk- és a Dénes-brigádnál is. A legjobb eredményt Szvoreny József brigádja érte el. 1,5 százalékkal csökkentették a palaszázalékot, s a mennyiségi tervet is 123,8 százalékra teljesítették. Nem sokkal maradt el mögöttük Czikora László és Buttkó Tibor brigádja. Az eltelt egy hónap eredményei bizonyítják, nem lesz könnyű feladatuk a vállalt pontokat teljesíteni. Jóllehet ez még csak a kezdet, ám ha egyes brigádok nem vonják le a tanulságot, akkor nem lesznek képesek elnyerni a szocialista brigád címet. Hogy lehet jobb eredményeket elérni, azt bizonyítja a már említett három brigád áprilisi eredménye.”

3.p.Az MHS brigád sikerei”

„A kazári üzemegység Gyulai aknájában dolgozik a tizenkét fős Jedlicska Mátyás csapat. A csapat nevével először februárban találkoztunk. …Elsőnek csatlakoztak a kisterenyeiek által kezdeményezett új formájú versenyhez, és ma már versenyt folytatnak az üzemegység másik négy csapatával. …"

5.p.”Készítik a vízvezeték csövet az esőztető berendezéshez a Kisterenyei Vörös Október Tsz-ben.”





8.p.”Hírek”

„Országos állat- és kirakodó vásárt tartanak június 2-án Kisterenyén.”

8.p.”Sport”

„Kisterenyei Bányász – Baglyasaljai Bányász 1:1

Kisterenyén nagy küzdelem folyt a két NB III-as bányász labdarúgó együttesei között. A fiatalokból álló Baglyasaljai Bányász ellen egy 11-est nem tudtak értékesíteni a hazaiak. Az eredmény igazságosnak mondható.

Karancslapujtő – Kisterenyei MÁV  4:1

Karancslapujtőn a kisterenyei fiúknak nem ment úgy, ahogyan várták. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése