2013. június 20.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 8. szám 1960. január 27.

3.p.”Vasutasaink a havas, hideg idő ellenére nagy gonddal és szorgalommal vigyázzák a közlekedés zavartalanságát. A kisterenyei vasútállomás előtt a megrongálódott és veszélyesnek látszó síneket új sínekkel cserélik ki.”




6.p.”Két hír”

„-Átszervezték a munkát a kisterenyei Csiga-aknában. Az első és harmadik műszakban szenelnek, a második műszakban a fenntartást végzik – így meggyorsítják a termelt szén szállítását.”

7.p.” Több mint félmillió községfejlesztésre”

„Kisterenye községfejlesztésére az elmúlt évben is több mint negyedmilliót fordítottak. Most azonban a községfejlesztés terén még nagyobb lépést tesznek előre. 1960-ban több mint félmillió forintot fordítanak a község szépítésére, utak javítására és egyebekre.

Kisterenyén összesen mintegy hatvan utca van és eddig nem egészen a felét tudták járdával ellátni. Most tovább folyik a járdaépítés és mintegy 160 ezer forint költséggel körülbelül két kilométer hosszú járdát építenek majd ebben az évben. A Deák Ferenc és Széchenyi út építésére 60 ezer forintot fordítanak. Ezen kívül egy hidat építenek a tarjáni patakon keresztül. Ezzel összekötik a két falurészt, de lehetővé teszik a termelőszövetkezet istállójának járműves megközelítését is.

A nagy építkezések folytán Kisterenyén két új utca épült, a kendergát és a csente dűlőben. Ezek az új települések 1960-ban villamos energiát kapnak. Összesen mintegy 1 000 méteres szakaszon bővítik a község villamos hálózatát.

Nem feledkeznek meg azonban a község fiataljainak nevelését biztosító iskola rendbetételéről sem. A Kossuth Lajos általános iskola felújítására 130 ezer forintot fordítanak majd. Most már csak azt várják, hogy egy kicsit tavaszodjon és máris megindítják a község további fejlődését szolgáló nagyszerű tervek végrehajtását.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése