2013. június 13.

Nógrádi Népújság XV. évf. 72. szám 1959. szeptember 9.


1.p. Kossuth-díjasok az ünnepségen. Kazinczy bordás László Kossuth-díjas vájár és társa Szabó István Kossuth-díjas szobrászművész társaságában.” 



3.p.”Vidéken is megünnepelték a IX. Bányásznapot”

„…A kisterenyei bányászok a népkertben ünnepelték az idei bányásznapot. …”


6.p.”Az új tsz-ekben érték el a legszebb eredményeket a kisterenyei traktorosok”  - Bajcsi Jenő –

„A nyári kampány utolsó dekádjában értéke a idei legjobb eredményüket a kisterenyei gépállomás dolgozói. Az augusztus második dekádjában elért 1 667 kh-dal szemben a harmadik dekádban 2 817 normálhold a gépállomás traktorvezetőinek összteljesítménye, vagyis 1 150 nh-dal több az előző dekádénál. …

…A gépállomás traktorvezetői közül egyénileg a szupataki Béke Termelőszövetkezetben dolgozó Vonák László 19 éves KISZ fiatal érte el a legjobb eredményt a nyári kampány folyamán. …

…A nyári kampány legjobb dekáderedményét a kisterenyei gépállomáson Csépe József traktoros érte el, aki a kampány utolsó dekádjában 91 normálhold munkát végzett, s ezáltal nyári tervét is sikerült 129 százalékra teljesítenie. A gépállomás traktorvezetői  közül összesen 22-nek sikerült a nyári kampány folyamán 100 százalékon felüli tervteljesítést elérnie.

A brigádok közül a legjobb eredményt Czene Tibor brigádja érte el 118 százalékos brigádterv teljesítéssel. A gépállomás dolgozói előtt most az a feladat áll, hogy az őszi szántási-vetési munkák elvégzésében megadják a szükséges segítséget a régi s az új termelőszövetkezetek részére egyaránt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése