2013. június 2.

Nógrádi Népújság XV. évf. 42. szám 1959. május 27.

5.p.”Munkában a birkanyíró asszonyok”

„A Kisterenyei Állami Gazdaságban közel 14 000  juhot számlálnak az állományban. A nyíráshoz az idén a Heves megyei Kömlőről hoztak országos hírű nyíróasszonyokat. A nyolc asszony 3-400 birkát nyírt meg egyetlen nap alatt.






A mérés után az is kiderült, hogy a nyírási átlag igen jó. Különösen az egy éves kosoknál, ahol a gyapjúhozam eléri átlagosan a 8-10 kilogrammot. A többieknél is 6-8 kilogramm volt az átlag.






Osztályozzák a birkákról levett gyapjút. A gyapjúhozam az idén nagyszerűen megfelel a minőségi követelményeknek. A gyapjú hossza ugyanis elérte a 6-8-10 centimétert.”






7.p.”Kisterenye bizonyult a legjobbnak a gépállomások tavaszi tervteljesítésében”

„Megyénk gépállomásai eddig közel 80 százalékra teljesítették tavaszi tervüket. A vetést időben befejezte valamennyi gépállomás. …

…Tavaszi idénytervét eddig a kisterenyei gépállomás teljesítette a legjobban 90,1 százalékra. A gépállomások versenyében ezzel az első helyre került. …”


8.p.”Sport”

„Kisterenyei MÁV – Jobbágyi 4:4

Kisterenyén igen érdekes mérkőzést vívott a két együttes, melyben mindkét csatársor igen gólképesnek bizonyult, a védelmek pedig egyformán gyengén állták a csatárok rohamait. Végeredményben igazságos pontozással ért véget a találkozó.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése