2013. június 23.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 13. szám 1960. február 13.



1.p. „Javítják a gépeket, szántanak, tanulnak a kisterenyei gépállomás dolgozói január hónapban hozzájárultak, hogy megmunkálják az termelőszöveteknél a megszántatlan területeket. Ottrok Béla traktorvezető az elmúlt hónapban 108 normálhold talajmunkát végzett a nemti József Attila Termelőszövetkezetben. Oláh János traktorvezető teljesítménye ugyanezen idő alatt  98 normálhold volt. …

…A gépállomás dolgozóinak többsége azonban a gépjavítási terv teljesítésén munkálkodik. Különösen a tavaszi munkákhoz szükséges munkagépek javításánál jók az eredmények. Két tárcsával és egy vetőgéppel javítottak ki többet a tervezettnél a gépállomás dolgozói.

A lelkiismeretes munkák végző műhely és brigádvezetőket a gépállomás vezetősége január végén 5 600 forintos jutalomban részesítette. Azokat a traktorvezetőket pedig, akik őszi tervüket 105 százalékon felül teljesítették, ugyancsak megjutalmazták.

Fülöp Barna, id. Takács János, Tóth Sándor és Vonák László 1000-1000 forint pénzjutalmat kaptak.

A traktorvezetők között szétosztott pénzjutalom összege 11 600 forint volt. A gépállomás dolgozói a téli időszakot szakmai tudásuk fejlesztésére is felhasználják. A gépállomáson január elején nyolchetes vontatóképző tanfolyam indult, melyen 32 dolgozó vett részt.”


8.p.”Hírek.”

„-Negyvennégy forintot ért egy munkaegység az elmúlt évben a kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetben.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése