2013. június 24.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 38. szám 1960. május 11.

4.p.”Építkezik a Kisterenyei Vörös Október Tsz”
Utolsó simításokat végzik a termelőszövetkezet új tyúkólján.



Befejezéshez közeledik a 23 férőhelyes új sertésfiaztató építése.


7.p.”Versenyben a tavaszi kampányterv teljesítéséért”  - Bajcsi Jenő Kisterenyei Gépállomás -
A Kisterenyei Gépállomás dolgozói fokozott erőfeszítéssel igyekeznek a termelőszövetkezetekben a szerződésekben vállalt kötelezettségeknek eleget tenni. Ezt mutatja az a számszerű adat is, mely szerint az idei tavaszi idényben április harmadik dekádjában érték el legmagasabb teljesítményüket a gépállomás dolgozói. Április utolsó tíz napjának teljesítménye gépállomási szinten: 2  048 normálhold, mely teljesítmény több, mint az ezt megelőző legjobb idei dekádteljesítmény, melyet a Kisterenyei Gépállomás dolgozói március második dekádjában értek el. A márciusi legjobb dekád eredménye 1 233 normálhold volt. A Kisterenyei Gépállomás traktorvezetői között április 30-ig bezárólag a legjobb eredményt Vonák Lászlónak sikerült elérnie, aki a szupataki Béke Termelőszövetkezetben végzi munkáját. Vonák László, aki tavaly a megye legjobb ifjú traktorvezetője címet érdemelte ki, szorgalmas munkája után, az idén is küzd e cím birtoklásáért.Tavaszi tervét elsőnek teljesítette a gépállomás traktorvezetői közül, s április 30-ig értékelve a beérkezett munkaeredményeket, 12,1 százalékos tervteljesítésével vezet a versenyben jelenleg is. Vonák László április 30-ig 373 normálhold munkát végzett, s így 49 normálhold előnye van, a nyomában haladó Klement Istvánnal szemben, ki az idei tavaszon főleg a vizslási Március 21. Tsz gazdáinak segített a tavaszi munkák végzésében. …
…Április harmadik dekádjában a Kisterenyei Gépállomás traktorvezetői közül 31-en teljesítették túl 20-40 normálholdig terjedő, géptípusonként különböző nagyságú dekádtervüket. Három traktorvezető, Balla Imre, Nagy Kálmán és Ottrok Béla igen ritka eredményt értek el: 100 normálhold felett teljesítettek e dekádban. Rajtuk kívül még 14 traktorvezető teljesítménye haladta meg az 50 normálholdat. …”

8.p.”A labdarúgó NB III-ban”„Kisterenyei Bányász – Generátor 1:0
Kisterenyén a hazaiaknak nagyon meg kellett küzdeni a győzelemért a lelkesen és nagy küzdeni akarással játszó fővárosi együttes ellen.”

8.p.”A megyei labdarúgó bajnokság izgalmas vasárnapja”
„Szécsény – Kisterenyei MÁV  1:2
Szécsényben meglepetést szereztek a kisterenyei labdarúgók, kik megérdemelten nyerték meg a találkozót. …”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése