2013. június 4.

Nógrádi Népújság XV. évf. 45. szám 1959. június 6.

3.p.”Példa nélküli munkasiker”
„A kisterenyei fűtőházban most egy hete példa nélkül álló munkasiker született. Kovács László és javítóbrigádja, valamint Kakuk Antal és javítóbrigádja és Maksó László esztergályos az egyik mozdonyon az eddig szokásos öt nap helyett két nap alatt végezték el a részlegvizsgálat utáni összerakást és javítást. Ilyen munkánál ez az első eset a fűtőház életében, hogy három nappal megrövidítették a határidőt. A teljesen fiatalokból álló brigádok munkája a minőségi ellenőrzés során is kifogástalannak bizonyult, a mozdony teljesen szolgálatképes volt. Ezenkívül közel 2 200 forint munkabérrel csökkentették a mozdonyon a javítási költségeket. Munkájuk értékét külön növeli, hogy az említett két nap alatt elvégezték két másik mozdony mosását és mosási javítását is.

Ilyen és hasonló sikerek tették lehetővé, hogy a kongresszusi verseny eddig eltelt időszakában a fűtőházban 2 200 tonna szenet takarítottak meg; hogy a tavalyi hasonló időszak forgalmánál nagyobbat bonyolítottak le, bár mozdonyállományuk két darabbal kevesebb. Kedvezően alakulnak a fűtőházban az egyéb mutatók is. Balogh József mozdonyvezető és váltószemélyzete áprilisban mindössze 186 forint, Molnár József mozdonyvezető és váltótársai 216 forint  javítási költséget használtak fel, amely ritka eredménynek számít. A fűtőház vezetősége a legfontosabb mutatók terveit egészen a mozdonyokig felbontotta és rendszeresen nyilvántartja, hogy egy-egy mozdonyon a személyzet milyen teljesítményeket ér el. A fűtőház esélyei az élüzem cím elnyerésére ebben a félévben megnövekedtek. Jó munkájukat bizonyítja az is, hogy az év eltelt időszakában már több mint 40 ezer forint jutalmat kaptak a dolgozók.”



4.p.”Az idén Kisterenyén rendezik meg a hagyományos őszi ünnepi vásárt”

„Az idei őszi ünnepi vásárra elkészült a tervezet. Ebben az évben, - a továbbiaktól eltekintve – csak egy esetben, és csak egy helyen rendeznek ünnepi vásárt. Az elfogadott javaslat szerint Kisterenyén, mivel ez a község rendelkezik mindazokkal az adottságokkal, amelyek egy nagyobb szabású, kétnapos vásár megtartását lehetővé és indokolttá is teszik.

Ezért az elmúlt napokban olyan döntés született, hogy az idei őszi ünnepi vásárt szeptember 4-én és 5-én Kisterenyén, a parkban rendezik meg, ahol a megye csaknem valamennyi kereskedelmi szerve részt vesz.”

8.p.”Hírek”

„-Megkezdték a silózást a Kisterenyei Állami Gazdaságban. Előreláthatólag az idén jóval több silót készítenek, mint tavaly.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése