2013. június 18.

Nógrádi Népújság XV. évf. 99. szám 1959. december 12.

1.p.”A termelőszövetkezetek megszilárdítását segítik munkájukkal”  - (Tudósítónktól) –

„A Kisterenyei Gépállomás éves tervét 119,2 százalékra, őszi tervét 149,9 százalékra teljesítette. Sikerült túltejesíteni az éves, valamint az őszi talajmunka tervét is.

A gépállomás pénzügyi gazdálkodása is lényegesen jobb képet mutat a tavalyinál. Míg az 1958-as évet 20 ezer forint veszteséggel zárta a gépállomás, az idén már október végével közel 300 ezer forint volt a nyereség összege, mely összeg mértéke a novemberi jó eredmények folytán az év végéig még feljebb emelkedik.

Serkentőleg hatottak a tervteljesítésre a dolgozók felajánlásai, melyet a VII. pártkongresszus tiszteletére tettek. November első dekádjában 116,8, a második dekádban 1656, a kongresszusi, a harmadik dekádban pedig 1 983 normálhold volt a gépállomás traktorvezetőinek összteljesítménye.

November 30-ig 2 235 kh mélyszántást végzett a Kisterenyei Gépállomás a termelőszövetkezeteknek.

A kongresszusi dekádban több traktorvezető ért el kiemelkedő jó eredményt…. A legmagasabb teljesítményt a gépállomás traktorvezetői közül Vonák László érte el. Az év 11 hónapja alatt 1 179 normálhold munkát végzett, s ezáltal 336,9 százalékra teljesítette éves tervét. …

…A továbbiakban a mélyszántási munkák maradéktalan elvégzésén keresztül kívánnak a Kisterenyei Gépállomás dolgozói hozzájárulni a gépállomás körzetébe tartozó termelőszövetkezetek évi gazdálkodásának szilárdabb megalapozásához, a tavaszi vetésű növények magasabb terméshozamának biztosításához.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése