2013. június 15.

Nógrádi Népújság XV. évf. 80. szám 1959. október 7.


2.p.”Mintegy 5 ezer ember tekintette meg az őszi vásárt”

„Vasárnap, hétfőn a kétnapos őszi vásáron mintegy ötezer ember fordult meg Kisterenyén. A gyönyörű parkban 540 folyóméter területen állították fel az áruval dúsan megpakolt sátrakat. A nagyszabású őszi vásáron valamennyi kereskedelmi forma képviseltette magát. Csak a Kelet Nógrád megyei Népbolt árudái mintegy 120 folyóméternyi területen pakolták ki gazdag választékú áruikat. De képviseltette magát a Nyugat Nógrád megyei Népbolt mellett a Kiskereskedelmi Vállalat, Vendéglátóipari Vállalat és a szövetkezeti kereskedelem is.

Az első napon, vasárnap mintegy 4 000 ember fordult meg a vásáron és másfélmillió forint értékű árut vásárolt. Nagy keletje volt a ruházati cikkeknek, amelyekből ezen a vásáron mintegy 10 millióval többet hoztak forgalomba, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Gazdag választékot biztosítottak gyapjú-kötött áruból, télikabátból és egyéb cikkekből is. De gondolt a vásári bizottság a lakberendezési tárgyakra is. A bútorbemutató megtekintése után gyönyörű szőnyegekből, függönyanyagokból válogathattak a vásárlók. Megtalálták a kedvükre valót a háziasszonyok is hiszen sokféle háztartási gépben és így felszerelésben, zománc, jénai és porcelán edényekben nagy volt a választék.

A vásár nagy sikere és forgalma arról tanúskodik, érdemes megrendezni a már szinte hagyományossá váló őszi vásárokat.”

8.p.”Sport”

„Kisterenyei MÁV – Vizslás 1:0

Kisterenyén a hazaiaknak csak egy gólra tellett a csatársoruk gólképességéből, s ezzel a góllal aztán meg is nyerték a mérkőzést.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése