2013. június 15.

Nógrádi Népújság XV. évf. 81. szám 1959. október 10.

3.p.”3 700 tonna szénmegtakarítás 17 000 forint jutalom, új fordítókorong a kisterenyei fűtőháznál”

„A MÁV miskolci igazgatósága vontatási osztályának II. csoportjában az előkelő első helyet foglalja el a kisterenyei fűtőház, megelőzve olyan versenytársakat, mint az egriek, vagy a sátoraljaújhelyiek. A kisterenyeiek az őszi csúcsforgalom első hónapjában 109 százalékos szénmegtakarítást, 147 százalékos gazdaságos mozdonyfelhasználást értek el. Ennél lényegesen jobb a kongresszusi munkaverseny összesített eredménye több mint 3 700 tonna szénmegtakarítás, melynek értéke meghaladja a két millió 200 ezer forintot.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi megtakarított szénnel csaknem másfélszáz vonat közlekedhet  Kisterenye és Kál-Kápolna között.

A kiváló teljesítményért nem kevesebb mint 17 000 forintot osztottak szét a legjobban teljesítő mozdonyvezetők és fűtők között az elmúlt napokban.

Míg a fűtőház dolgozói azon fáradoznak, hogy teljesítsék a rájuk háruló feladatokat, addig a MÁV Északi Járműjavító Vállalat munkásai, Talabér József brigádja azon munkálkodik, hogy a még jobb eredmények eléréséért határidő előtt készítsék el az új mozdonyfordító korongot, melynek beruházási költsége 1,8 millió forint.

 
Három mozdony segítségével emelték helyére a mintegy 35 tonna súlyú fordítókorongot a Járműjavító Vállalat dolgozói. Három tonnát nyom a kereszttartó, melyen a korong a forgást végzi.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése