2013. június 23.

Nógrádi Népújság XVI. évf. 15. szám 1960. február 20.



4.p.”Minden tekintetben biztosított a megye gyógyszerellátása”

„A gyógyszerellátással kapcsolatos problémákról beszélgettünk a napokban Smetana Aladárral a megyei tanács egészségügyi osztályának főgyógyszerészével… Jelenleg új gyógyszertár van befejezés előtt Kisterenyén. …”


7.p.”Szövetkezeti elnökökkel, akik tanulják a nagyüzemi gazdálkodást”   -  (barna)  -

„A téli ligettől ölelt kisterenyei kastélyban mostanában harminc parasztember gyűjtögeti a tudományt, s nem is akármifélét s nem is akármilyen könnyűt, - a vezetés tudományát.

Termelőszövetkezeti elnökök vannak itt, akik az ősszel munkához kezdő új közösségek gazdái lettek, akikre bizony még alaposan felfér, hogy régebbiektől, tapasztaltabbaktól szerezzenek ismereteket, hogy a kezdeti idők nehézségeivel saját portájukon minél könnyebben birkózzanak majd. A kastély előtt, mikor látogatóba érkezünk, berregő autóbusz áll s az épületből kis csoportokban igyekeznek az emberek… hosszabb útra készülnek, tanulmányi kirándulásra, tapasztalatszerzésre a cered-tótfalui Búzakalász Termelőszövetkezethez. …”


8.p.”Hírek”

„-Tavaly 6 kh területen kertészkedett a kisterenyei Vörös Október Tsz. Az idén elhatározták, hogy a tavalyi terület kétszeresén, 12 holdon folytatnak öntözéses kertészkedést.”



-Gépállomásaink ebben az évben 700 hold mélyszántást végeztek el. A kisterenyeiek  300… kh-t szántottak fel.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése