2013. június 4.

Nógrádi Népújság XV. évf. 50. szám 1959. június 24.

4.p.”Sokan tanulhatnak tőle”
„Néhány évvel ezelőtt alakult meg a tekevölgyi lejtaknában egy DISZ-brigád, amelynek tagjai valamennyien fiatalok voltak. A brigád vezetője szintén fiatal volt, Sándor b. Ferenc. Az ifjúsági brigád már megalakulása után pár hónappal ott volt a legjobb csapatok között. Az ellenforradalom után ismét együtt volt a brigád, s ezúttal mint KISZ-brigád dolgozott tovább. A jó eredmények elérésében nagy része volt Sándor elvtársnak, aki a csapatot jól irányította s állandóan nevelte.
Igaz, ő is tanult, az év elején tette le a lőmesteri vizsgát. A kiváló bányászt az üzemvezetőség robbantómesteri beosztásba helyezte a csigakúti lejtaknában, ahol jelenleg is dolgozik. Ma már nem vezeti a brigádot, ám a fiatalok továbbra is együtt maradtak, s vezetőjük Kuris Flórián lett. S azóta Sándor b. Ferenc a volt brigádvezető gyakran keresi fel volt csapatát, s tanácsaival segíti munkáját. Ezenkívül vállalta még a csigakúti lejtaknában dolgozó Kiss Nándor KISZ-brigádjának patronálását. Szeretné, ha a Kiss-brigád fiataljai is elérnék azt az eredményt, amit volt csapata elért.”






5.p.”Elismerő oklevéllel tűntették ki a kisterenyei Vörös Október Tsz-t”

„A kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezet az elmúlt esztendőben részt vett a viszonylag kis területtel rendelkező termelőszövetkezetek országos versenyében. Értékelve az eredményeket, a magyar forradalmi munkás-paraszt kormány az 1957-58-as gazdasági évre meghirdetett országos termelési versenyben elért kiváló gazdasági eredményeiért – a 400 holdon aluli termelőszövetkezetek csoportjában – elismerő oklevéllel tűntette ki a kisterenyei Vörös Október Termelőszövetkezetet.”

8.p.”Sport”
„Kisterenyei Bányász – K.Lombik   0:0
A két együttes találkozója nagy harcot hozott, mely végül is pontosztással ért véget. A kisterenyei fiúk valamivel többet támadtak, mint ellenfeleik, de a csatársoruk a kínálkozó helyzetekből egyet sem tudott értékesíteni.
Kisterenyei MÁV – Forgácsi Bányász 0:0”











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése