2013. június 7.

Nógrádi Népújság XV. évf. 57. szám 1959. július 18.



3.p.”A felszabadulás óta először élüzem a kisterenyei fűtőház”

„Eredményes első félévi munkájuk után nagy megtiszteltetés érte a kisterenyei vasúti fűtőház dolgozóit: a hét elején tartott vizsgálat megállapította, hogy teljesítették az élüzem cím elnyerésének feltételeit. Ezt az elismerést a felszabadulás óta még egyszer sem sikerült a fűtőház dolgozóinak kivívniuk.

Az első félév során ugyanis a szén felhasználásában 14 százalékos eredményjavulást értek el, amely több mint 3 300 tonna megtakarítást jelent. A gazdaságos mozdonykihasználásnál 18 százalékos a túlteljesítés a tervhez viszonyítva. Teljesítették az időszakos mozdonyjavítás előirányzatát is. Talán a legjelentősebb, hogy a termelékenységi tervet ebben az időszakban 6,5 százalékkal szárnyalták túl. Újításokból közel 12 ezer forintos a megtakarítás, amelynek értékét növeli, hogy a javaslatok elsősorban munkavédelmi jellegűek.

A kongresszusi verseny során pedig több fontos feladatot oldottak meg saját erőből a műszaki fejlesztés érdekében. Többek között átalakítottak egyedi meghajtásra egy gyalugépet, készítettek egy két tűzhelyes kohót.

Jó teljesítményüket példázza az is, hogy sem személy-, sem tehervonatnál késés nem fordult elő, a fűtőház dolgozói a szükséges mozdonyokat mindig időben és jó állapotban a forgalom rendelkezésére bocsátották.

A mozdonyszemélyzet közül különösen jó eredményt ért el a 376 507 számú gépen dolgozó KISZ-brigád.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése