2013. június 4.

Nógrádi Népújság XV. évf. 44. szám 1959. június 3.

1.p.”Nagysikerű seregszemlét tartott az ifjúság Kisterenyén”

„Immár a harmadik járási ifjúsági seregszemlét tartották megyénk fiataljai a béke és a barátság jegyében. A találkozók a fiatalos lendület, a párthoz, a néphez való hűség kifejezői. Legutóbb a salgótarjáni járás fiataljai Kisterenyén tartották seregszemléjüket. Valójában a találkozó már szombaton este kezdetét vette. A Kisterenyét környező magaslatokon tábortüzet gyújtottak a fiatalok, a község dolgozóit a helybeli úttörő zenekar szórakoztatta.

Vasárnap reggel aztán a környező falvak fiataljai zászlók, transzparensek alatt sereglettek Kisterenyére, hogy egész napra birtokukba vegyék a falu gyönyörű, ősrégi parkját. Ott voltak a találkozón a megye, járás és a község vezetői is. Megjelent Jakab Sándor elvtárs, az MSZMP Nógrád megyei bizottságának első titkára, Havas Péter elvtárs, a megyei KISZ-bizottság titkára, Szoó Béla elvtárs, a járási pártbizottság titkára, Oravecz Ernő elvtárs, a járási KISZ-titkár, azonkívül a járási tanács képviselői más megyei és járási vezető elvtársak. Aid Szaim is a jordán ifjúság képviseletében.

Az időjárás igaz borús volt, olykor-olykor az eső is megeredt, de ez mit sem zavarta az összesereglett több ezer fiatalt abban, hogy ünnepeljen a béke és barátság jegyében.

Fél 11 lehetett, amikor Oravecz Ernő elvtárs, a járási KISZ-titkár megnyitotta a nagygyűlést és felkérte Jakab Sándor elvtársat az ünnepi beszéd megtartására. …

…Megemlékezett beszédében arról az 57 bányászbrigádról, amely versenyben dolgozik a minőség megjavításáért. Majd a gyárüzemekben dolgozó fiatalok munkáját méltatta és beszélt az iskolás fiatalokról, akik a fizikai munkáról már nem lebecsülőleg, hanem elismerően beszélnek. …

Jakab Sándor elvtárs beszéde után felszólalt Aid Szaim is. Majd a nagygyűlés után az ifjúság kulturális seregszemléjén mérte össze tudását és a késő esti órákig szórakoztak, színpompás tűzijátékkal zárva a salgótarjáni járás ifjúságának kisterenyei seregszemléjét.”

5.p.”Képek a megye állattenyésztéséből”

„Nagy gondot fordít a Kisterenyei Állami Gazdaság a juhtenyésztésre, hiszen nem kis jövedelme van a gyapjútermelésből. Képünkön a juhállomány egy része látható, amint a dús füvű legelőn legelnek.”





8.p.”Sport”
„Kisterenye – Goldberger  4:3
Igen érdekesen alakult a mérkőzés végső eredménye. Ugyanis a kisterenyei labdarúgók már 3:0-s vezetést értek el, de a hazai kapuvédő bizonytalankodásai révén 3 gólt tudtak elérni a vendégek is.

Szécsény – Kisterenyei MÁV  3:2

Szécsényben is nagyon meg kellett küzdeni a hazai fiúknak a győzelemért. A kisterenyei labdarúgók egészen jól játszottak, de a hazai csatársor bizonyult eredményesebbnek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése