2013. június 9.

Nógrádi Népújság XV. évf. 63. szám 1959. augusztus 8.

1.p.”A kongresszusi verseny újabb sikerével köszöntik a IX. Vasutasnapot – A kisterenyei fűtőház elismerése”
„A kisterenyei fűtőház dolgozói szerdán délután bensőséges ünnepség keretében vették át első félévi munkájuk jutalmát. A fűtőház történetében most fordult elő első esetben, hogy magasan túlteljesítettek minden mutatót, ezzel az ország közép fűtőházai közül az előkelő harmadik helyet érték el. Ennek alapján vezérigazgatói dicséretben részesültek. Az ünnepség keretében három dolgozót kiváló dolgozó jelvénnyel, hármat pedig oklevéllel tűntettek ki, akik különösen kimagasló eredményt értek el a kongresszusi munkaverseny felajánlásainak teljesítésében. Nyolc dolgozót pedig rendkívüli előléptetésben részesítettek. Ezenkívül több mint 15 ezer forint jutalmat osztottak ki a szerdai ünnepségen.

A kisterenyei fűtőház dolgozói elhatározták, hogy a kongresszusi munkaverseny további részében még nagyobb odaadással dolgoznak és a második félévben még helyezést biztosítanak maguknak.”

1.p.”Az év végéig befejezik a tanácsi beruházásokat”

„…de átadják rendeltetésének az etesi orvosi rendelőt, a kisterenyei gyógyszertárat és berceli 20 ágyas szülőotthont is.”

 
3.p.”A kisterenyei fűtőházban az év első hat hónapjában végzett teljesítménye alapján Kaposi Béla mozdonyvezető szerezte meg az első helyet.
Képünkön: A legjobb mozdonyvezető rendszeresen karbantartja hű segítőtársát a 375 1027 számú mozdonyt.” 




 
8.p.”Hírek”

„Rövidesen átadják Kisterenyén a közel 700 ezer forintos beruházással felépült korszerű gyógyszerészlakással ellátott gyógyszertárat.

Képünkön: az új gyógyszertárat mutatja.”






8.p.”Sport – Kezeljék nagyobb gonddal a VIT jelvényszerző versenyeket”  - gor  -

„…A 2. helyre a salgótarjáni járást sorolhatjuk, ahol ezidáig több mint 1 270 fő szerezte meg a VIT jelvényt. Ebben a járásban is a jelvényesek számát 50 százalékban a falusi dolgozók szerezték meg. Itt lemaradás Kisterenyén, Zagyvapálfalván az Építőknél és Mátranovákon van. …

…Október 1-vel zárulnak a VIT jelvényszerző versenyek, addig az időig még sok a tennivaló, különösen azoknál a községeknél és sportköröknél, melyeket itt már az előbbiekben felsoroltam.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése